Podłączenie podgrzewanych spryskiwaczy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, zakupiłem sobie podgrzewane spryskiwacze. W wersji mk4 pacific zauważyłem że kable zasilające idą do wnętrza auta wraz z rurkami doprowadzającymi płyn do samych spryskiwaczy. Gdzie dokładnie są podłączone podgrzewane spryskiwacze w w/w aucie? Przy okazji zrobiłbym foto poradę zmiany zwykłych spryskiwaczy na podgrzewane 

Ostatnio zmieniony pn wrz 12, 2011 19:05 przez szczyku, łącznie zmieniany 1 raz.
mozesz sobie je podlaczyc wedlug uznania. np: po zaplonie , pod ogrzewanie tylniej szyby, na osobny guzik.
Tylko że ja chciałbym je podłączyć jak są w oryginale, prawdopodobnie po zapłonie, ale konkretnie gdzie są wpięte?
a więc tak dla lepszego zrozumienia:
- rozumiem że liczby przy kolorach to przekroje przewodów?
- w legendzie mam opis podłączenia zacisku 501 (podłączenie do przekaźnika?), a na schemacie jest 503
- rozumiem że liczby przy kolorach to przekroje przewodów?
- w legendzie mam opis podłączenia zacisku 501 (podłączenie do przekaźnika?), a na schemacie jest 503

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
takszczyku pisze:- rozumiem że liczby przy kolorach to przekroje przewodów?
nie wiem dlaczego tak jest...ale podłączenie do styku 75X...czyli do tzw plusa po stacyjceszczyku pisze:na schemacie jest 503
Ja dla pewności poszperałbym w podszybiu czy nie wala się tam wtyczka do podpięcia. W mk3 tak było.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no właśnie...w mk4 zrezygnowali z wolnych wtyczek do opcjonalnych bajerów, jedynie do gniazda zapalniczki w bagażniku...i niektóre wersje podobno miały kable pociągnięte to tylnych głośnikówjhosef pisze:W mk3 tak było