Podmiana instalacji elektrycznej

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sebekgolf
Forumowy spamer :)
Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie

Post autor: sebekgolf » pn sie 22, 2011 12:56

Witam, zakupiłem golfa IV TDI wersja 130KM, samochód ma zwaloną instalację elektryczną ( pogryziona). Chcę włożyć całą nową instalację elektryczną i tu rodzi się pytanie, czy wersja instalacji z golfa IV TDI 90KM jest taka sama jak u mnie ? No i drugie pytanie, u mnie mam ESP, w instalacji którą mam możliwość zakupić nie ma przycisku ESP na desce rozdzielczej, czy ta instalacja bez przycisku ESP będzie miała wszystko wyprowadzone tylko trzeba będzie podpiąć guzik który u mnie jest? Czy jest to może zupełnie inna wersja instalacji elektrycznej ? U mnie jest klimatronic, w instalacji którą chcę kupić jest manualna klima, czy wiązka odpowiedzialna za klimę jest osobna i da się ją przełożyć (zostawić starą oryginalną) ?

Pozdrawiam, Sebek

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss

Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » pn sie 22, 2011 15:09

nie podejdzie. Kup od takiego co masz choc nie wiem co dokladnie chesz wymieniac w tej instalacji. Calosci w sumie nie musisz bo raz ze w koszta sie wciagasz to dwa w duza robote by tą kabloteke wytargac a nowa polozyc.
Osobiscie bym posztukowal ta instalacje co masz, dobrze zabezpieczyl i bedzie smigac. daj jakies foty uszkodzen instalacji.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn sie 22, 2011 21:47

wesol, ma rację - szybciej naprawisz to co masz niż kupisz właściwą i ją zamontujesz

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
sebekgolf
Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie

Post autor: sebekgolf » wt sie 23, 2011 00:20

W takim razie trzeba będzie się wybrać do elektrycznego kupić termokurczek no i na złom wyhaczyć trochę kabli na przeszczep z jakiegoś innego auta :grin:

Co do naprawy, pogryziony jest kawałek wiązki ten na podszybiu który wchodzi do kabiny w stronę skrzynki bezpieczników, najchętniej zrobiłbym to na PRO podmieniając całą instalację ale jak zdążyłem dziś zauważyć jest ona w jednym kawałku więc trzeba by przekładać totalnie wszystko :?

No cóż, jak się już uporam z autem, pozałatwiam wszystkie sprawy z nim związane to się pochwalę w odpowiednim dziale co zakupiłem :bajer:

Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss

Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » wt sie 23, 2011 08:12

sprawdz jakiej grubosci sa te kable ( jakie potrzebujesz) i jedz do sklepu elektrycznego gdzie kupisz rozne grubosci oraz kolory kabli. Zapodasz nowe i po sprawie. Ładnie polutujesz/ posztukujesz kable a przed podgrzaniem termokurczy posmaruj miejsca lutowane smarem to nie bedzie gnic kabloteka.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”