problem z centralnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z centralnym
Witam,
Od wczoraj w moim MK4 1.9tdi hatchback 5 drzwi mam dziwny problem z centralnym zamkiem. Otóż sprawa wygląda następująco:
- nie mogę auta zamknąć z pilota (kluczyk scyzorykowy) ale otworzyć już moge
- wkładając kluczyk do zamka od drzwi kierowcy zamyka tylko odrzwi kierowcy
- wkładając kluczyk do zamka od drzwi pasażera zamyka tylko odrzwi pasażera
- oświetlenie wnętrza świeci cały czas
- lampka w drzwiach kierowcy świeci cały czas
- sygnalizacja niewyłączonych świateł działa
- zamek od kierowcy naprawiony miesiąc temu (coś tam było polutowane)
No i jeszcze przy tej okazji okazało się że mam fabryczny alarm ponieważ wczoraj w nocy w garażu sam z siebie zaczął buczeć i mrugać awaryjnymi (nie wiem na jakiej zasadzie działa pierwszy raz sie odezwał, nikt nie wiedział że tam jest)
Możecie mi pomóc? Kolega mówi że może moduł komfortu? Aha no i dzisiaj rano wszystko działało dobrze a o 14tej znowu to samo....
Od wczoraj w moim MK4 1.9tdi hatchback 5 drzwi mam dziwny problem z centralnym zamkiem. Otóż sprawa wygląda następująco:
- nie mogę auta zamknąć z pilota (kluczyk scyzorykowy) ale otworzyć już moge
- wkładając kluczyk do zamka od drzwi kierowcy zamyka tylko odrzwi kierowcy
- wkładając kluczyk do zamka od drzwi pasażera zamyka tylko odrzwi pasażera
- oświetlenie wnętrza świeci cały czas
- lampka w drzwiach kierowcy świeci cały czas
- sygnalizacja niewyłączonych świateł działa
- zamek od kierowcy naprawiony miesiąc temu (coś tam było polutowane)
No i jeszcze przy tej okazji okazało się że mam fabryczny alarm ponieważ wczoraj w nocy w garażu sam z siebie zaczął buczeć i mrugać awaryjnymi (nie wiem na jakiej zasadzie działa pierwszy raz sie odezwał, nikt nie wiedział że tam jest)
Możecie mi pomóc? Kolega mówi że może moduł komfortu? Aha no i dzisiaj rano wszystko działało dobrze a o 14tej znowu to samo....
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
problem z centralnym
rozbiórka zamków i dokładne ich zrobienie...wyczyszczenie, poprawa lutów, jeżeli zajdzie potrzeba to wymiana mikrostyków
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false;
problem z centralnym
obydwóch zamków? coś takiego jak kupię będzie ok?
http://allegro.pl/zamek-drzwi-przod-l-v ... 02000.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/zamek-drzwi-przod-l-v ... 02000.html" onclick="window.open(this.href);return false;
problem z centralnym
nie ma slowa takiego jak "obydwóch" albo obu albo dwóch.
Napewno do rozebrania zamek w drzwiach kierowcy bo nie wiem czy masz tez wkladke na klucz po stronie pasazera ale z tego co pamietam zamki przednich drzwi sa masterami. Rozbierzesz zrobisz najpierw kierowcy to zobaczymy.
Napewno do rozebrania zamek w drzwiach kierowcy bo nie wiem czy masz tez wkladke na klucz po stronie pasazera ale z tego co pamietam zamki przednich drzwi sa masterami. Rozbierzesz zrobisz najpierw kierowcy to zobaczymy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
problem z centralnym
mam wkładkę na klucz również w drzwiach kierowcy...
a co z tym linkiem? można ten zamek zamówić?
bo ten który teraz mam był miesiąc temu w naprawie wtedy miałem taki objaw że nie działała sygnalizacja niewyłączonych świateł i oświetlenie wnętrza
a co z tym linkiem? można ten zamek zamówić?
bo ten który teraz mam był miesiąc temu w naprawie wtedy miałem taki objaw że nie działała sygnalizacja niewyłączonych świateł i oświetlenie wnętrza
- Qto
- _
- Kontakt:
problem z centralnym
a to ciekawostkabart_82 pisze:mam wkładkę na klucz również w drzwiach kierowcy...
Chcesz to zamawiaj ale moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest naprawa oryginalnych zamków - tym bardziej że roboty praktycznie tyle samobart_82 pisze:można ten zamek zamówić?
problem z centralnym
tylko czy naprawianie ma sens? na jak długo takie lutowanie wystarcza? tak jak piszę miesiąc temu był ten zamek naprawiany i znowu? tylko że teraz mam inne objawy...
- Qto
- _
- Kontakt:
problem z centralnym
dlatego napisałem w pierwszym poście:bart_82 pisze:ylko czy naprawianie ma sens? na jak długo takie lutowanie wystarcza?
ja w swoim robiłem tylko zamek kierowcy, już dwa lata działa bez zarzutu.Qto pisze:dokładne ich zrobienie
Zamiennikiem raczej tak długo się nie nacieszysz jak dobrze naprawionym oryginałem...a nie wykluczone też że od początku będą problemy.
Naprawiaj...nie uda się kupisz zamiennik, albo kup zamki a te co masz sobie na spokojnie naprawisz.