Kontrolka air bag ????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka air bag ????
Mam problem nie wiem co zrobiłem źle. Chciałem obszyć kierownice skóra w tym celu odłaczyłem akumulator wymontowałem poduszkę. Kierownice odebrałem od tapicera i zamontowałem w aucie tylko teraz jest problem bo nie wiedziałem jak przychodzi ta wtyczka w poduszke wsadzilem wtyczke poduszke podłaczyłem AKU. i kontrolki zgasły przy odpaleniu zaraz po odpaleniu zapaliła sie kontrolka AIR BAG. :/ HELP
Arkadiusz
- Pablo Corrado
- Forum Master
Kontrolka air bag ????
Coś musiałeś źle wpiąć. Chyba, że na odpiętej poduszce włączyłeś zapłon, to złapał błąd.
Teraz musisz to VAGiem ogarnąć.
Teraz musisz to VAGiem ogarnąć.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Kontrolka air bag ????
tak tylko teraz kwestia jest tego typu ze jak ta wtyczka przychodzi w poduszke kabel góra czy na dół i czy to wogole ma znaczenie
Arkadiusz
- Pablo Corrado
- Forum Master
Kontrolka air bag ????
Wrzuć foto wtyczki i gniazda.
Wtyczka powinna być tak zrobiona, że będzie pasowała tylko w jednym położeniu.
Wtyczka powinna być tak zrobiona, że będzie pasowała tylko w jednym położeniu.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
Re: Kontrolka air bag ????
Polaryzacja nie ma znaczenia.Kontrolkę od poduszek usuniesz vag-iem(sprawdź czy nie masz wadliwego sterownika )ArekFANVW pisze:tak tylko teraz kwestia jest tego typu ze jak ta wtyczka przychodzi w poduszke kabel góra czy na dół i czy to wogole ma znaczenie
Kontrolka air bag ????
tylko czasem nie sprawdzaj tego VAGiempsilos1 pisze:Polaryzacja nie ma znaczenia.Kontrolkę od poduszek usuniesz vag-iem(sprawdź czy nie masz wadliwego sterownika )
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Kontrolka air bag ????
Wadliwy sterownik ma oznaczenie 6Q0909605A ,występował w modelach z 2000-2001.
Kontrolka air bag ????
podczas skanowania VAGiem gubi pamięć (wsad)michalqqr pisze:że się tam wtrącę w temat na czym polegała wada tego sterownika?
Ostatnio zmieniony sob sie 06, 2011 10:24 przez grg474, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Kontrolka air bag ????
no to genialny sterownik dzięki za informacjęgrg474 pisze:podczas skanowania VAGiem gubi pamięć
-
- Nowicjusz
Re: Kontrolka air bag ????
Podjedź byle tam gdzie ktoś ma VCDS, niech podłączy się do sterownika airbag i skasuje błędy, jeżeli nie da się skasować błędów to być może został ujumany sterownik airbag znajduje się na dole koło pedału gazu za ścianką plastikową, miałęm wadliwy sterownik z serią A na końcu (auto 2001) i musiałem wymienić, wada fabryczna, volkswagen po cichu w 2002 wymienił na inny model z inną cyferką na końcu. Za skasowanie błędu z airbaga mnie skasował koleś z VCDS'em (nie miałem kabla HEX+CAN i VCDS) 30zł, czasami kontrolka airbaga może się zaświecić jak wyjąłeś bezpiecznik od licznika (też się zdażyło ;F)
Dawniej VW Polo (86c), Polo 6N 3D 1.3ADX), Obecnie Mk4 (5D,TDI-ALH)