Problem z migaczami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Problem z migaczami
Witam. Od kilku dni mam pewien problem z migaczami w swoim mk2. Odpalając samochód, przez cały czas świeci mi się kontrolka migaczy. Nie mruga, tylko non-stop świeci. Nie tak, jak przy włączaniu migaczy, ale w sposób bardzo blady. Tak jak na zdjęciu poniżej
Jak włączam awaryjne, to wszystkie żaróweczki ładnie działają. Świecą i mrugają tak, jak powinny. Problem pojawia się, kiedy chcę włączyć prawy lub lewy kierunkowskaz. Kontrolka zaczyna mocniej świecić, tak jak na zdjęciu poniżej
I teraz pytanie - w czym problem? Znajomy powiedział, że to na pewno nie jest wina bezpiecznika, bo bezpieczniki w mk2 są podzielone w stosunku lewo/prawo.
Jeśli ktoś mi może pomóc i podpowiedzieć w czym rzecz, to byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję za wszelką udzieloną pomoc.
Jak włączam awaryjne, to wszystkie żaróweczki ładnie działają. Świecą i mrugają tak, jak powinny. Problem pojawia się, kiedy chcę włączyć prawy lub lewy kierunkowskaz. Kontrolka zaczyna mocniej świecić, tak jak na zdjęciu poniżej
I teraz pytanie - w czym problem? Znajomy powiedział, że to na pewno nie jest wina bezpiecznika, bo bezpieczniki w mk2 są podzielone w stosunku lewo/prawo.
Jeśli ktoś mi może pomóc i podpowiedzieć w czym rzecz, to byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję za wszelką udzieloną pomoc.
"Because icons never die. They just...get...faster"
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Problem z migaczami
Zwarcia nie ma. Sprawdzałem. Przez cały czas mam problem ze zwisającym zderzakiem. Jakiś czas temu zostawiłem zderzak na krawężniku. Ostatnio zobaczyłem, że obie żarówki z przodu mam zbite, ale było to już PO tym, jak zaczęły się problemy z kontrolką i działaniem samych kierunkowskazów.
"Because icons never die. They just...get...faster"
Problem z migaczami
ja tak miałem jak nie był od świateł awaryjnych dopięta kostka tez cały czas mi się tak świeciła. Sprawdz czy może się częściowo nie odpiął
Problem z migaczami
Zainteresował mnie temat wątku, bo od pewnego czasu mam ten problem w moim Golfie II 1,8.
Problem pojawia się sporadycznie. Przypuszczam, że jest to spowodowane słabym stykiem przy podłączeniu do przełącznika kierunkowskazów i świateł długich.
Zdjąłem osłonę dolną kolumny kierownicy i nie mam pomysłu jak poprawić styki w kostce bez demontażu kierownicy.
Problem pojawia się sporadycznie. Przypuszczam, że jest to spowodowane słabym stykiem przy podłączeniu do przełącznika kierunkowskazów i świateł długich.
Zdjąłem osłonę dolną kolumny kierownicy i nie mam pomysłu jak poprawić styki w kostce bez demontażu kierownicy.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Problem z migaczami
Jedyne co można łatwo zrobić, to rozłączyć i złączyć ponownie złącza do przełącznika, dalej można docisnąć do skrzynki bezpieczników przerywacz kierunkowskazów (numer na obudowie "21") oraz sprawdzić i poprawić masy w tylnych lampach.