Scyzor centralka moduł komfortu problem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Seven
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Seven » ndz lip 24, 2011 11:48

Witam forumowiczów i już się sprężam do opisania problemu, a więc tak mój problem z centralka jest taki że jak ja zamykam z pilota [scyzoryk golf 98r] to aby centralny albo inaczej alarm się uzbroił czyli zaczęła mrugać dioda w drzwiach i błysły kierunki to muszę przeważnie naciskać na kłódkę od 2-4 razy, raz na 100 zamknięć jest ok i uzbraja się od razu, dodam że mam sprawne wszystkie zamki w drzwiach bo jak zamykałem samochód od środka to tylko jeden łapał a reszta samoczynnie się otwierała tak więc naprawiałem je tz. zimne luty i teraz od środka zamyka się perfekcyjnie, dodam że przed naprawą zamków sytuacja była identyczna, z modułu komfortu błędy usunięte dotyczyły się one tych 3 zamków i przekaźnika oświetlenia wnętrza tz "za długi czas wyłączania" ale po naprawie wszystko znikło, zostaje tylko kwestia tego uzbrajania z pilota, bo rozbraja się na raz mrugnie 2 razy kierunkami i wszystkie furtki się otwierają, a i bym zapomniał dzieje się tak na obydwóch pilotach :)

Drugi problem dotyczy modułu komfort jak czasami otwieram drzwi nie ważne które to nie zapala się oświetlenie wnętrza muszę wówczas wsadzić rękę tuż obok listwy z bezpiecznikami i poruszać tą kostka od modułu komfortu i wszystko jest w normie zapala się od razu co z tym więc zrobić, czy na płycie tez mogły powypadać luty? może zastosować Sonax? błędów w module nie ma przy podłączaniu kompa tak więc chodzi tylko o łączność, może te 2 rzeczy są ze sobą powiązane??

Na forum spędziłem 4 miesiące szukając podobnego problemu nie znalazłem, może źle szukam, ale kto pyta nie błądzi :p

VW & AUDI i nie ma LESZCZA :]

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: guziolek » pn lip 25, 2011 17:11

No zdaje się że sam sobie odpowiedziałeś
nie zapala się oświetlenie wnętrza muszę wówczas wsadzić rękę tuż obok listwy z bezpiecznikami i poruszać tą kostka od modułu komfortu i wszystko jest w normie zapala się od razu
Najpierw wyeliminować tą usterkę, a potem można działać dalej...

Awatar użytkownika
Seven
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Seven » pn lip 25, 2011 20:23

Myślę że może mieć to jakiś związek z ta kostką, ale ta kostka szwankuje raz na 30 zamknięć ;/ już sam nie wiem

VW & AUDI i nie ma LESZCZA :]

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lip 25, 2011 21:41

Seven pisze:mam sprawne wszystkie zamki w drzwiach
jeżeli jesteś tego pewien to zrób tak jak pisze guziolek, wyeliminuj problem luźnej wtyczki, lutów czy co tam się stało...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”