Nie załacza się sprężarka klimy ani wentylatory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Z.Y.G.A
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Panowie mam nastepujący problem jakis rok temu był spuszczany gaz z chłodnicy klimy z mojej octavi 1.9 tdi ahf dzis podjechałem nabic klime po nabiciu okazało się że nie włacza się sprężarka mechnik podpioł na krótko i klima działa. Co może być przyczyną? dodam że mechanik powiedział że dochodzi za słabe napiecie na sprężarke.
Dodam że to jest climatronic i przy włączeniu opcji auto wentylatory się nie właczaja tak samo jak na econ a jeżeli włącze bez auto i econ to wentylatory pracują.
Panowie mam nastepujący problem jakis rok temu był spuszczany gaz z chłodnicy klimy z mojej octavi 1.9 tdi ahf dzis podjechałem nabic klime po nabiciu okazało się że nie włacza się sprężarka mechnik podpioł na krótko i klima działa. Co może być przyczyną? dodam że mechanik powiedział że dochodzi za słabe napiecie na sprężarke.
Dodam że to jest climatronic i przy włączeniu opcji auto wentylatory się nie właczaja tak samo jak na econ a jeżeli włącze bez auto i econ to wentylatory pracują.
jak dobrze pamiętam to w octavi tak samo jak polo 6n2 są bezpieczniki zabudowane na akumulatorze. sprawdź bezpiecznik bodajże 30A jest od klimy tak było u mnie gniazdo bezpiecznika miało wypalone styki i klima raz działała a raz nie. oczyszczenie pomogło tylko na chwile mała modyfikacja instalacji bezpiecznik z oprawka od sprzętu audio i po problemie.
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
- Z.Y.G.A
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Nie załacza się sprężarka klimy ani wentylatory
lecky pisze:jak dobrze pamiętam to w octavi tak samo jak polo 6n2 są bezpieczniki zabudowane na akumulatorze. sprawdź bezpiecznik bodajże 30A jest od klimy tak było u mnie gniazdo bezpiecznika miało wypalone styki i klima raz działała a raz nie. oczyszczenie pomogło tylko na chwile mała modyfikacja instalacji bezpiecznik z oprawka od sprzętu audio i po problemie.
Jeśli chodzi o tą skrzynke z bezpiecznikami nad akumulatorem to zmieniłem całą i wciąż to samo :/
Sprawdź czujnik f163, wchody do niego dwa przewody, po ich zmostkowaniu klima powinna ruszyć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
no to zostaje cała instalacja do prześwietlenia, pod warunkiem że masz pewność ze klima nabitaZ.Y.G.A pisze: to zmieniłem całą i wciąż to samo :/
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
-
- Mały gagatek
Mam takie banalne pytanie ale pierwszy raz mam samochód z klimatyzacją... Czy po włączeniu klimatyzacji z nawiewów powinno lecieć wyraźnie zimne powietrze czy letnie? Pytam bo parę dni temu robiłem serwis klimatyzacji z przeglądem a dzisiaj zadałem na climatroniku temp. 18 stopni i w samochodzie było wyraźnie cieplej a z nawiewów leciało letnie powietrze. W zasadzie nie było różnicy między klimą a trybem econ.
-
- Nowicjusz
Podpinam sie
Umnie nie załacza sie sprezarka klimatyzacji i wentylatory ale silnik wchodzi na obroty(AAZ) Klima swiezo nabita.
GDzie szukac usterki.
Umnie nie załacza sie sprezarka klimatyzacji i wentylatory ale silnik wchodzi na obroty(AAZ) Klima swiezo nabita.
GDzie szukac usterki.