podlaczenie wentylatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
podlaczenie wentylatora
Szukam pomocy, mialem dzwona jesienią , auto złożyłem i wszystko jest super. Tylko ze zamiast włozyc pas przedni od tdi to złożyłem od 1.8 . Zasilanie podłączylem- kostka zgodna. Ale z boku jest to sterowanie. Problem polega na tym ze z wiązki idą trzy przewody zakończone kością tak jakby zakończona w trójkąt. A ja w nowym pasie mam te wejście ułożone w szeregu . Tu i tu trzy żyły sie znajdują. Kostkę obcielem i każda żyje zakończyłem konektorem, wykonałem parę prób podlaćzenia i żadnego efektu. Wentylator nie działa na krótko jak zewre to działa . Zaznaczam ze przy wentylatorze jest szereg trzech wejść, a przewod od silnika miał kostkę ułożona w trójkąt. Jak to podlaczyc?
podlaczenie wentylatora
A czujnik nie podpasuje z tdi przypadkiem? Jeśli miałeś w tdi pas na 2 wiatraki, to po założeniu tej mniejszej chłodnicy możesz mieć problem w korkach...
MK3 ADZ->AGU
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
podlaczenie wentylatora
piszac sterownie masz na mysli czujnik przy chłodnicy? jezeli tak to pozamieniaj czujniki
Macbu
podlaczenie wentylatora
macbu, czytałeś mój post?
A czujnik nie podpasuje z tdi przypadkiem?
MK3 ADZ->AGU
- Paweł Marek
- V.I.P.
podlaczenie wentylatora
kolego troszkę precyzyjniej, jeśli piszesz o sterowniku wentylatorów pod zbiorniczkiem płynu - to sprawdź mu bezpiecznik, taka blaszka pod plastykowa pokrywką na nim. Plus bezpieczniki w kabinie. Po strzale mogło dojść do zwarcia gdzieś , sprawdź miernikiem masę czy jest w kablu brązowym wentylatora.lukiwilson pisze:Ale z boku jest to sterowanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.