Problem z elektryą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektryą
Witam wszystkich. Mam taki problem z moim mk2 . Jest to rok 88 benzyna gaz poj 1.8 na gaźniku. Problem jest taki , zdążył mi się już 2 raz . Stoję sobie na stacji radio wyłączone ja przez fona gadam i jak chciałem ruszyć to akumulator odmówił posłuszeństwa ani razu nie zakręcił a dodam że jeździłem dosyć długo . Trzeba było kable i odpalił , Teraz podłączyłem go pod prostownik ale powiedzcie mi czemu tak się stało ? może gdzieś jakieś zwarcie albo auto może nie mieć masy ? Proszę o odpowiedzi
Problem z elektryą
Oblukaj kabelki od altka do aku , oraz masę buda aku . Nie zaszkodzi przeczyścić wszystkie połączenia
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Problem z elektryą
Może też być zwyczajnie, zbliżający się "koniec" akumulatora - warto inny pożyczyć od siostry czy kuzyna na dwa-trzy dni i pojeździć.
Problem z elektryą
Ani razu nie zakrecil?? Może to nie była wina akumulatora tylko rozrusznk się zawiesił (szczotk)? sprawdź zasilanie rozrusznika. Jeśli przed chwilą jeździłeś i masz sprawny alternator to akumulator zawsze będzie miał napięcie, żeby chociaż ruszyć rozrusznikiem..
MaciU
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z elektryą
od alternatora /gruby czerwony / do rozrusznika i dalej do akumulatorawojtas46 pisze:od altka do aku
(-) od akumulatora do nadwozia i dalej do skrzyni biegówwojtas46 pisze:masę buda aku
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Problem z elektryą
no właśnie nie zakręcił. Poczekałem na ojca i od kabli odpaliłem jak dałem go załadowałem to nie mam jak narazie żadnych problemów z nim. Dziwna sprawa ;p no a te przewody to posprawdzam popsikam środkiem na styki czyszczenie i zawsze to coś pomożeMaciU_ pisze:Ani razu nie zakrecil?? Może to nie była wina akumulatora tylko rozrusznk się zawiesił (szczotk)? sprawdź zasilanie rozrusznika. Jeśli przed chwilą jeździłeś i masz sprawny alternator to akumulator zawsze będzie miał napięcie, żeby chociaż ruszyć rozrusznikiem..
Dzięki za odpowiedzi :]
Problem z elektryą
Miałem taką samą sytuację, też odpalił z kabli od drugiego samochodu, ale pod blokiem już nie odpalił i problem wcale nie leżał w akumualtorze. To był przypadek, że odpalił z tych kabli winny był rozrusznik jak kolega wyżej napisałem. Trzeba automat wymienić i szczotki przeczyścić i będziesz miał spokój na dłuższy czas.
Wycinka drzew: www.ciecie-drzew.pl
Fatalne ASO - VW Bursiak Łódź - chaos w firmie.
Wszystko jest trudne do momentu, gdy nie stanie się proste.
Fatalne ASO - VW Bursiak Łódź - chaos w firmie.
Wszystko jest trudne do momentu, gdy nie stanie się proste.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z elektryą
własnie więc weź miernik sprawdź czy alternator ładuje jak nalezy jeśli tak to takie zdarzenie zapowiada szykowanie kasy na nowy akumulator, jeśli nie ładuje - alternator do naprawy lub uzywkamroowas pisze:jak narazie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z elektryą
Zanim pójdzie się do sklepu po nowy elektrowłącznik warto przeczyścić drugi styk , ten który jest połączony z silnikiem rozrusznika . W przypadku kiedy nakrętka nie chce się odkręcić ( M 8 czyli klucz 13mm ) trzeba ją przeciąć aby nie uszkodzić elektrowłącznika .hesse21 pisze:Trzeba automat wymienić
mroowas, masz napisane w profilu
ale jaki ?mroowas pisze:Silnik: 1.6
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
Problem z elektryą
nom dzięki panowie za rady jak dorwę miernik to sprawdzę i wam tu napisze. A fakt zapomniałem opisać ale już nie akutalne bo mam 1.8 zmieniony dobra a jeszcze takie pytanie bo pisze mi na tym silniku H - to jakieś oznaczenie jest hmm ?