Tylna lampa nie działa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Henry45
Nowicjusz
Nowicjusz

Tylna lampa nie działa

Post autor: Henry45 » ndz cze 26, 2011 11:22

witajcie i pomóżcie
zakupiłem Golfa V i dopiero dwa dni po zakupie jak zauważyłem, że nie świecą mi się żadne lampy z prawego tylu (stopy, migacze, pozycyjne, nawet nie działa migacz na awaryjnych) , na zegarach jest komunikat o żarówce, a że nie jestem nawet lekko utalentowany mechanicznie stad i mój post i pytanie czy będzie to wina bezpiecznika czy też jakiś przekaźnik padł (jaki jest koszt takiego przekaźnika) zaw wszelkie sugestie dziękuje z góry.
ps. do mechanika się wybieram ale to w poniedziałek

czubek03
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak świateł mijania!

Post autor: czubek03 » ndz cze 26, 2011 16:06

Najpierw sprawdza się bezpieczniki bo wątpie żeby jeden bezpiczenik odpowiadał ze wszystkie rzeczy które napisałeś, póżniej sprawdz sobie przekaznik nie musisz odrazu kupywać najlepiej weż od jakiegoś kumpla któremu wszystko działa i zamień do swojego autka to będziesz wiedział :)a gdybyy too nie dało rozwiązania problemu to sprawdziłbym czy dochodzi prąd.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Brak świateł mijania!

Post autor: Qto » ndz cze 26, 2011 16:26

Henry45 pisze:nie świecą mi się żadne lampy z prawego tylu (stopy, migacze, pozycyjne, nawet nie działa migacz na awaryjnych)
Zobacz czy lampa w ogóle jest podłączona (wtyczka do lampy), jak jest to sprawdź czy jest masa na brązowym kabelku...no i żarówki posprawdzaj bo nie wiadomo co poprzedni właściciel kombinował. W przypadku bezpiecznika (jakiegokolwiek, do każdej żarówki jest osobny) nie świeciło by coś jeszcze...np stop w lewej tylnej lampie, pozostałe kierunki albo np postojówka w przedniej lampie po tej samej stronie - wiadomo że od bezpieczników się zaczyna ale tutaj nic na nie nie wskazuje

PS. Przeniosłem do nowego tematu...tamten średnio pasował :bajer:

Henry45
Nowicjusz
Nowicjusz

Tylna lampa nie działa

Post autor: Henry45 » ndz cze 26, 2011 19:20

dzięki,
sprawdzę podłączenia, bo nie działają tylko z lewego tyłu, oprócz światła cofania. może faktycznie gdzieś się odłączyła wtyczka, bo poza tym małym felerem wszystko jest sprawne, a w książce nie ma żadnych wpisów :-)

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Tylna lampa nie działa

Post autor: jeryk10 » ndz cze 26, 2011 19:57

Dostan sie do skrzynki 09 jest to skrzynka elektroniczna ktora jest calym mozgiem palenia sie swiatel itp Jest ona z lewej strony pod kierownica bedziesz musial odkrecic obudowe Jezeli juz sie do niej dostaniesz to sprawdz wszystkie kostki czy ciasno siedza w swoich miejscach bo moze jakas jest luzna i ma slaby styk i dlatego lampa nie pali
To jest ta skrzynka http://2.bp.blogspot.com/_y2Yifl1vjns/R ... G_2494.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Henry45
Nowicjusz
Nowicjusz

Tylna lampa nie działa

Post autor: Henry45 » pn cze 27, 2011 17:12

dzięki za podpowiedzi temat do zamknięcia, a przyczyna najbardziej prozaiczna punkty dla tych, którzy optowali za stykami i wtyczką lampy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”