sprzęgiełko w alternatorze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Od kilku dni zatarło mi się sprzęgiełko na kole wieloklinowym alternatora. Chwilowo cieniutko u mnie z gotówką więc nie mogę kupić tego kółka. Moje pytanie:
Czy mogę jakiś czas pojeździć z tą usterką? Elektryk mnie straszy że lada chwila mi się to rozsypie.
Od kilku dni zatarło mi się sprzęgiełko na kole wieloklinowym alternatora. Chwilowo cieniutko u mnie z gotówką więc nie mogę kupić tego kółka. Moje pytanie:
Czy mogę jakiś czas pojeździć z tą usterką? Elektryk mnie straszy że lada chwila mi się to rozsypie.
-
- Forum Master
Re: sprzęgiełko w alternatorze
i zapewne tak będzie.oloow pisze:Elektryk mnie straszy że lada chwila mi się to rozsypie.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Ja jeździłem chyba ze 2 miesiące, bo dochodziłem co to jest, bo niby bardzo nie drżał napinacz i nie zawsze terkotało i nic się nie stało, fakt że nie dużo ale jeździłem. Jak do najbliższej wypłaty tylko to odwleczesz to myślę, że tragedii nie będzie, nie jest to jakaś droga impreza jak kupisz rolkę, sam wymontujesz alternator i podjedziesz potem do jakiegoś zakładu, to myślę że razem będzie około 150pln i masz wymienione.
A jak bym mu wsadził inny alternator ale 140A, mój ma 90A, nie będzie jakiś komplikacji? Mogę kupić takiego z odwleczoną zapłatą.
A jaki jest sens tego. Kupisz i nie masz gwarancji, że te sprzęgiełko jest dobre. A juz na pewno nie wiesz ile ci wytrzyma. No chyba, ze masz altka do regeneracji lub naprawy to wtedy jeszcze rozumiem taką podmianę.oloow pisze:A jak bym mu wsadził inny alternator ale 140A, mój ma 90A, nie będzie jakiś komplikacji? Mogę kupić takiego z odwleczoną zapłatą.
chyba masz rację, poczekam do wypłaty i oddam go do elektryka. Dzięki
Możesz sobie załatwić koło pasowe bez sprzęgła z alternatora z golfa 3 i zakrecasz do swojego altka i będzie jeździć. Bo sprzęgło kosztuje coś koło 200 zł
VW NA ZAWSZE
i niestety rozwali napinacz z tlumikiem olejowym. W zasadzie urwie mocowanie aluiniowe od tego tlumika.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jakie 200pln, ja kupiłem na aledrogo za 120 plus 5 wysyłka INAę. Można znaleźć taniej, jakieś chinole.
a tak w Pdkach nie ma ale w VP jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
w mnotoryzacyjnym kupowałem dla kumpla sprzęgiełko jednokierunkowe alternatora za 110 zł, w kartonie Ruville a część mande in INA, zresztą Ruville jest pakowaczem dla wielu marek
- maciek.wroc
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a jak mozna spr. czy sprzegiełko jest dobre czy nie. Bo mi własnie szczelił napinacz i kolega mówi ze moze to przez alternator ale jak to spr. czy alternator jest sprawny
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM
MalowanieFelg.com
POLECAM
MalowanieFelg.com
POLECAM