Odlaczenie odciecia zaplonu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
paczek125
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paczek125 » wt cze 14, 2011 17:25

Witam mam problem z odcięciem , kupiłem golfika ktorego trzeba odpalac za pomoca guzikow i innych zbednych mi urzadzen , prosze o pomoc jak to usunac mianowicie zeby odpalic trzeba przekrecic zaplon wcisnac guzik ukryty i wrzucic bieg wsteczny dopiero mozna odpalac , teraz moje pytanie jak obejsc ten bieg wsteczny , ukryty guzik mi nie przeszkadza ale za kazdym razem wrzucacwsteczny przy odpalaniu to juz przesada prosze o pomoc .

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » wt cze 14, 2011 18:40

Rozmontować i znaleźć przełącznik bo nie wiadomo na jakiej zasadzie to działa.

Znaleźć co to za urządzenie - czy własnej roboty czy gotowy zestaw i przerobić według własnych potrzeb.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 14, 2011 22:32

Bedzie podpięte pod włącznik światła wstecznego który jest w skrzynce biegów, w którym miejscu podpięte i na czym dokładnie polega to odcięcie - jak już kolega wyżej napisał, na odległość nie da rady stwierdzić. W każdym razie rzecz jest napewno bardzo prosta do zlikwidowania jeśli nie czujesz się na siłach poproś kogoś o pomoc to nie będzie dużo kosztować.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
paczek125
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paczek125 » śr cze 15, 2011 09:04

a jak sie dostac do tego wlacznika swiatel i zaslepic to tam pewnie bedzie jeden kabelek .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”