Witam.
Od czasu gdy kupiłem auto nie działały w nim spryskiwacze reflektorów, wymieniłem pompkę spryskiwaczy ponieważ poprzedni właściciel nie wymienił płynu na zimowy i ją rozsadziło. Pompka więc jest nowa i sprawna, teraz przyczepiłem się przekaźnika, który na pewno istnieje, nie wiem jednak gdzie on się znajduje oraz jaki ma konkretnie numer oraz oznaczenie. Czy ktoś z was miał podobny problem, być może w złym miejscu szukam ogniska problemu?
Czy ktoś posiada konkretny spis przekaźników, który byłby dla mnie pomocny?
PozdraVWiam. Jacek
Przekaźnik spryskiwaczy reflektorów- który?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Przekaźnik od pompki spryskiwaczy jest wspólny z przekaźnikiem od wycieraczek i powinien mieć nr 378 dla wersji bez czujnika deszczu, lub nr 192 w wersji z czujnikiem deszczu. Będzie się odznaczał tym, że będzie dwa razy większy niż pozostałe, po prawej stronie listwy, na samym końcu.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Mam sensor deszczu więc prawdopodobnie jest to ten nr 192.
Ale skoro jest on zintegrowany z sensorem deszczu i nie działa tak jak należy to nie powinno się to odbijać jakoś na sensorze?
Z tego co zauważyłem, to sensor działa w miarę rozsądnie ale potrafi się po jakimś czasie zaciąć i albo zbierać wodę bez przerwy lub w ogóle nie zbierać- uznałem, że tak już musi być bo żaden system nie jest idealny.
Skrzynka z przekaźnikami jest jak się domyślam pod kierownicą i dostanę się do niej po zdemontowaniem osłony kolumny kierowniczej od dołu?
Ale skoro jest on zintegrowany z sensorem deszczu i nie działa tak jak należy to nie powinno się to odbijać jakoś na sensorze?
Z tego co zauważyłem, to sensor działa w miarę rozsądnie ale potrafi się po jakimś czasie zaciąć i albo zbierać wodę bez przerwy lub w ogóle nie zbierać- uznałem, że tak już musi być bo żaden system nie jest idealny.
Skrzynka z przekaźnikami jest jak się domyślam pod kierownicą i dostanę się do niej po zdemontowaniem osłony kolumny kierowniczej od dołu?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Tak, zdejmij dolną osłonę pod kierownicą i tam w głębi już zobaczysz listwę z przekaźnikami.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam: