Dodam, że mam silnik MK4 1.6 16v AUS. Z tego co czytałem to tam jest sonda 5przewodowa. Czy w związku z mógłbym kupić sondę uniwersalną NGK o ile oczywiście z dyskusji wyniknie celowość jej zakupu

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Właśnie z tego co słyszałem (to oczywiście wymaga jeszcze potwierdzenia) do aut w których montowana jest 5przewodowa nie da się zamontować uniwersalnej.marcin7x5 pisze: mniej niż dedykowana do
a jaka to różnica ?Pablo Corrado pisze:że kabelki zaciśniesz/skręcisz a nie bedziesz ich lutował ze sobą.
Heh dwoni ale nie wiadomo w którym kościele, Jeden z powodów wymienił już kolega Gawior, Temperatura. Do tego kable od sondy bardzo ciężko się lutuje bo nie są ani miedziane ani aluminiowe tylko stalowe pokryte warstwą niklu. Dlatego w opakowaniach są rurki zaciskowe bo przeciętny użytkownik nie poradzi sobie z prawidłowym połączeniem przewodów w inny sposóbmarcinek84 pisze:bo nie utlenia się przewód i po to są odpowiednie rurki do zaciśnięcia aby ich użyć. sondy maja małe napięcie i ważne aby nie było spadku napięcia, bo komputer otrzyma nie do końca poprawne dane.
TheBiSHoP pisze:Heh dwoni ale nie wiadomo w którym kościele, Jeden z powodów wymienił już kolega Gawior, Temperatura. Do tego kable od sondy bardzo ciężko się lutuje bo nie są ani miedziane ani aluminiowe tylko stalowe pokryte warstwą niklu. Dlatego w opakowaniach są rurki zaciskowe bo przeciętny użytkownik nie poradzi sobie z prawidłowym połączeniem przewodów w inny sposóbmarcinek84 pisze:bo nie utlenia się przewód i po to są odpowiednie rurki do zaciśnięcia aby ich użyć. sondy maja małe napięcie i ważne aby nie było spadku napięcia, bo komputer otrzyma nie do końca poprawne dane.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości