Co to za kable? [zdjęcia]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam problem z identyfikacją niektórych kabli w silniku. Niżej widać je na fotkach.
Mam 1.9TDI 99r silnik AHF
1. Tutaj nie wiem co to za kostka z wejsciem na 2 bezpieczniki? Jest w niej tylko jeden bezpiecznik i nie wiem czy przypadniem nie powinienem wsadzic drugiego bo jest tam miejsce i nie wiem może gdzies wypadł? Wlasnie od niego idzie ten kabelek zaznaczony czarną strzałką na koncu kabelka jest metalowe oczko wiec chyba trzeba go podpiąc pod minus w Aku.. Na zdjeciu jest zarobiony taśmą bo nie wiem do czego on ma isc...?
2. Następnie na drugim zdjęciu jest pokazany drugi kabelek który idzie od tej kostki zaznaczonej na niebiesko, ten kablek idzie pod akumulatorem do kostki nad rozrusznikiem...
Nie wiem do czeog jest ta kostka i czy powinien byc tam drugi bezpiecznik?
1)
2)
.
Mam problem z identyfikacją niektórych kabli w silniku. Niżej widać je na fotkach.
Mam 1.9TDI 99r silnik AHF
1. Tutaj nie wiem co to za kostka z wejsciem na 2 bezpieczniki? Jest w niej tylko jeden bezpiecznik i nie wiem czy przypadniem nie powinienem wsadzic drugiego bo jest tam miejsce i nie wiem może gdzies wypadł? Wlasnie od niego idzie ten kabelek zaznaczony czarną strzałką na koncu kabelka jest metalowe oczko wiec chyba trzeba go podpiąc pod minus w Aku.. Na zdjeciu jest zarobiony taśmą bo nie wiem do czego on ma isc...?
2. Następnie na drugim zdjęciu jest pokazany drugi kabelek który idzie od tej kostki zaznaczonej na niebiesko, ten kablek idzie pod akumulatorem do kostki nad rozrusznikiem...
Nie wiem do czeog jest ta kostka i czy powinien byc tam drugi bezpiecznik?
1)
2)
.
hmm do czego te kabelki konkretnie dochodzą? bo wyglada jak część instalacji od webasto ale mogę się mylić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
odepni je i zobacz czy rozrusznik bedzie krecic
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Co mam odpiąć konkretnie? A może wsadzic tam do dugiego wejscia bezpiecznik? i ten czarny kabel pod minus w aku?
Wyciagni bezpiecznik z tego gniazda i sprawdz co przestanie dzialac
Swap instalacji z grupy VAG .
Witam. Wyciagałem bezpieczniki i nawet wkladalem i nie wiem bo nie bylo zadnej roznicy?
- gogo_golf
- Oberschlesien
leć po kablach i sprawdz do czego sa, ja np. takiego czegos w swoim mk4 niemam