Witam. Czym się różnią zamki od centralnego pneumat. tzn. chodzi mi o to bo w jednym tym nie sprawnym jest jakaś cewka do membrany a przy drugim (sprawnym) takiej nie ma. Do tej cewki podłączona jest wtyczka z 4 kablami a nie za bardzo wiem od czego one są.
Pytam tak bo mi właśnie padł ten zamek z tą cewką a mam drugi tylko bez tej cewki i chciałbym go zmienić tylko nie wiem czy będzie działać.
Centralny zamek pytanie????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wszystkie mają te cewki od tzw blokady potrzebne, a przednie dodatkowo włączniki uruchamiane kluczykiem. Te cewki są między innymi po to żeby zamek się zamykał jak wciśniesz guzik wewnątrz, oraz żeby nie pozwolił się zamek otworzyć od wewnątrz poprzez wyciągnięcie guzika jak nie ma cię już w aucie (czyli drutem złodziej nie otworzy.) Jeśli nie chcesz zaburzyć pracy całości to zakładaj taki sam jak był, pełno tego jest na szrotach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja wiem czy tak potrzebne???? Kiedyś jak patrzyłem co mu tam jest to zauważyłem że jeden pin już jest tak zgniły że we wtyczce bolca już nie ma. A padła mi membrana i muszę go wymienić a nie chcę go rozbierać bo potem będzie nie szczelny i d..a blada.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG