Jak podłączyć przycisk sterujący cenrtalny zamek z deski

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

McMiodek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: McMiodek » wt maja 03, 2011 14:57

Witam wszystkich
Moje kolejne pytanie dotyczy przycisku zamykającego i otwierającego centralny zamek z wewnątrz samochodu , posiadam przycisk , nie mam instalacji , czy może ktoś ma takie kabelki i gdzie je podłączyć żeby to działało ,
proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » wt maja 03, 2011 16:38

znajdujesz w wiązce idącej do prawych drzwi kabelki koloru szarego i zielonego , najłatwiej znajdziesz je przy prawym przednim słupku po odkręceniu rączki otwierania maski i zdjęciu plastikowej osłony , potem podciągasz od tych kabli , kabelki do wyłącznika , potem szukasz jakiegoś stałego plusa , musisz tak podłączyć aby tym plusem sterować albo kabelek szary albo zielony , podanie plusa na jeden powoduje zamykanie , podanie na drugi powoduje odmykanie

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » wt maja 03, 2011 17:33

musisz miec wlacznik ktory jak przycisniesz i puscisz musi wracac klawisz

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zuziakww » śr maja 04, 2011 15:28

Szary zamykanie, zielony otwieranie bądź odwrotnie. Te dwa kabelki są do zamykania i otwierania c. zamka z kluczyka. Problem tylko w tym że jeśli będziesz miał alarm fabryczny to uzbroisz wtedy też alarm. Żeby zamykać drzwi od środka musisz znaleźć kabelek chyba czarno czerwony on odpowiada za ryglowanie drzwi. Szukaj na forum pod hasłem "ryglowanie c.zamka" ostatnio o tym czytałem. Też się do tego przymierzam. Kostka z kablami jest ponoć za włącznikiem podgrzewania tylnej szyby.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr maja 04, 2011 23:53

McMiodek, opisz co chcesz zrobić, podejrzewam że chcesz móc zamknąć central przyciskiem na odpalonym silniku? Jeśli tak trzymaj sie tego co kolega wyżej napisał o ryglowaniu. A jeśli zdobędziesz oryginalny włącznik z wersji USA to już sobie doczytaj z wyszukiwarki - tu masz jeden z wielu tematów http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
W wersji euro tego kabla za konsolą nie znajdziesz, ale znajdziesz w wiązce drzwi kierowcy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

McMiodek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: McMiodek » czw maja 05, 2011 21:47

Dzięki za pomoc i porady koledzy , ja mam włącznik z amerykańskiej wersji , chciałem to zrobić wszystko na oryginał , szukałem kabla żeby to wszystko połączyć , czy można w serwisie zamówić taki kabel ? bo na pewno się go jakoś prowadzi do skrzynki bezpieczników , ja mam tylko przełącznik i wtyczkę z kawałkami kabelków , ale popatrzę może już jest tam ten kabel z wtyczką . pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw maja 05, 2011 23:12

Tak przypuszczałem, ale kolego naprawdę poszukaj sobie, montaż włącznika z wersji USA na golf3.pl tez opisano dokładnie, po co się powtarzać skoro temat jest opisany szczegółowo. Nie będzie żadnej wtyczki do tego włącznika w europejskiej wersji

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

McMiodek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: McMiodek » pt maja 06, 2011 21:03

Widziałem opisy szczegółowo i postaram się to jakoś posklejać , dzięki za pomoc pozdrawiam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”