Witam, montował już ktoś z was ściemniacz oświetlenia EDO-3.
Jest w nim 5 kabelków. Niewiem zabardzo jak połączyć go z kostką w lampce, gdzie są tylko 3.
Jeden kabel z EDO odpada, bowiem jest to podłączenie pod stacyjkę dla mnie zbędne, a co z resztą, gdzie, co i jak podłączyć ??
http://www.sfar.ofertainfo.pl/www2/imag ... antid=4342" onclick="window.open(this.href);return false;
A i jeszcze jedno, jak to wszystko zgrać, aby oświetlenie zapalało się w momencie otwarcia samochodu z pilota, bo takiej opcji fabrycznie u mnie nie byłe, ehhh
montaż EDO-3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
montaż EDO-3
czarny - do masy, masę nie problem w aucie znaleźć...pod kierownicą, w lewym słupku (pod dźwignią do otwierania maski)...lub jakikolwiek brązowy kabel
czerwony - +12V, możesz podłączyć do czerwonego złącza (30) pod skrzynką przekaźników...po drodze dając nieduży bezpiecznik...może być też jakiś czerwony kabel lub od razu pod jakiś bezpiecznik w skrzynce
biały - do stacyjki, ja bym podłączył pod przewód żółto/czerwony przy kostce zasilającej radio
i teraz mały problem bo nie wiadomo jak wygląda sprawa z modułem komfortu u Ciebie...musiałbyś się do niego dostać i poszukać przewód niebiesko/szary (być może będzie to pin 19 we wtyczce 23 pinowej),
musiałbyś ten przewód przeciąć i...
żółty - do żarówki, tutaj podłączyć odcięty przewód idący w oryginalną wiązkę auta
niebieski - do czujnika, tutaj dać odcięty przewód idący do wtyczki przy module komfortu
czerwony - +12V, możesz podłączyć do czerwonego złącza (30) pod skrzynką przekaźników...po drodze dając nieduży bezpiecznik...może być też jakiś czerwony kabel lub od razu pod jakiś bezpiecznik w skrzynce
biały - do stacyjki, ja bym podłączył pod przewód żółto/czerwony przy kostce zasilającej radio
i teraz mały problem bo nie wiadomo jak wygląda sprawa z modułem komfortu u Ciebie...musiałbyś się do niego dostać i poszukać przewód niebiesko/szary (być może będzie to pin 19 we wtyczce 23 pinowej),
musiałbyś ten przewód przeciąć i...
żółty - do żarówki, tutaj podłączyć odcięty przewód idący w oryginalną wiązkę auta
niebieski - do czujnika, tutaj dać odcięty przewód idący do wtyczki przy module komfortu
montaż EDO-3
sprzedawca wynalazku nic nie poradził ?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM