Problem z alarmem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Problem z alarmem

Post autor: tirsone » czw kwie 07, 2011 17:05

Witam

Mam u siebie alarm Magicar i do tego centralny zamek.
Kiedy zakładałem to do auta to po zainstalowaniu wszystko działało jak trzeba.

Niestety od kilku już miesięcy po włączeniu alarmu z pilota siłowniki w drzwiach nie "wciągają" zapadek.. po prostu nie blokują drzwi.
Jest tylko drgnięcia w dół i koniec. Przy otwieraniu samochodu z drzwiami zamkniętymi kluczykiem, siłowniki normalnie odblokowują drzwi (rygielki idą w górę). Na pierwszy rzut oka widzę, że odblokowywanie drzwi jest z większą siłą niż to się dzieje przy próbie włączenia alarmu.
Ostatnio wyjąłem nawet jeden z tych siłowników ale na sucho też tłoczek ledwo co się rusza w dół. Podłączyłem też kable pod inny, nie używany siłownik ale dzieje się to samo.
Podmieniałem też przekaźnik od alarmu ale też to nie pomaga.

W związku z tym moje pytanie czy objawy te wskazują na padniętą centralkę od alarmu czy może jest jakaś inna przyczyna takie stanu rzeczy?

Pozdrawiam

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Problem z alarmem

Post autor: Paweł Marek » czw kwie 07, 2011 22:12

tirsone, pytanie takie: siłowniki są podpięte bezpośrednio pod centralkę alarmu czy mają swoją własną centralkę (osobna skrzyneczka) sterowaną z alarmu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Re: Problem z alarmem

Post autor: tirsone » czw kwie 07, 2011 22:44

Paweł Marek pisze:tirsone, pytanie takie: siłowniki są podpięte bezpośrednio pod centralkę alarmu czy mają swoją własną centralkę (osobna skrzyneczka) sterowaną z alarmu

no jak dobrze pamiętam to bezpośrednio w centralkę idą

Mój golf

Miłość ożyła....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”