kodowanie pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kodowanie pilota
Witam,podpowie mi ktoś jak zakodować kluczyk od golfa 4 99r ahf? Wymieniałem baterię w kluczyku i pilot przestał działać. Problem w tym, że mam tylko jeden kluczyk scyzoryk bez diody. Nie mogę sobie z dziadostwem poradzić a dostęp do vaga będę miał dopiero za tydzień. Szukałem,ale wszyscy pytają o kodowanie drugiego kluczyka a ja mam tylko 1.
ASZ+ 170ps 380nm
kodowanie pilota
niedziala ci pilot czy kluczyk do palenia auta
bo jesli tylko pilot to wyatrczy go zakodowac
otworz auto i jeden kluczyk wsadz do stacyjki i przekrec, wyjdz z auta zamknij dzwi wsadz kluczyk do zamka dzwi i przekrec na zamykanie i jednoczesnie wciskaj zamykanie na pilocie i tak pare razy
wyjmij kluczyk ze stacyjki i sprobuj zamknac auto pilotem powinno dzialac
pozdarwiam
bo jesli tylko pilot to wyatrczy go zakodowac
otworz auto i jeden kluczyk wsadz do stacyjki i przekrec, wyjdz z auta zamknij dzwi wsadz kluczyk do zamka dzwi i przekrec na zamykanie i jednoczesnie wciskaj zamykanie na pilocie i tak pare razy
wyjmij kluczyk ze stacyjki i sprobuj zamknac auto pilotem powinno dzialac
pozdarwiam
kodowanie pilota
Tylko pilot mi nie działa,auto odpala. Problem w tym że ja mam tylko jeden kluczyk...
ASZ+ 170ps 380nm
kodowanie pilota
bardzo prostoon6222 pisze:to ci powiem ze niewiem jak to zrobic z jednym kluczkiem
1. weź śrubokręt torx i po zdjeciu zaslepki poluzuj wkładkę i wyjmij wkładkę z bębenkiem od strony kierowcy (z drzwi)
2. opusć szybę
3. włącz stacyjkę tym kluczykiem co masz
4. zamknij drzwi - kłapnij nimi (strona kierowcy)
5. płaskim śrubokrętem zamknij mechanicznie zamek poprzez otwór po bębenku - wkładce zamka
6. naciśnij kilkakrotnie zamykanie w pilocie
7. płaskim śrubokrętem otwórz drzwi kierowcy
8. wyjmij kluczyk ze stacyjki, zamontuj bębenek
9. zamknij drzwi - sprawdź działanie pilota
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

kodowanie pilota
wczoraj tak dokodowywałem w passacie - bo osunięto wkładki zamkówkasisi pisze:Dzięki,sprawdzę ten sposób.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

kodowanie pilota
A ja mam pytanie mam osobny pilot do zamków nie w kluczyku bo ktoś zmieniał centralkę i czy da rade zakodować pod to pilota z kluczyka ??
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
kodowanie pilota
masz komfort czy dodatkową centralkę.ggregorii pisze:A ja mam pytanie mam osobny pilot do zamków nie w kluczyku bo ktoś zmieniał centralkę i czy da rade zakodować pod to pilota z kluczyka ??
Jak dodatkową to równie dobrze możesz próbować nauczyć pilota od telewizora - takie samo prawdopodobieństwo dopasowania

kodowanie pilota
No raczej mam dodatkową skoro jest osobny pilot do tego. Tylko ciekawe po co ktoś coś kombinował i zmieniał na nową.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
kodowanie pilota
Pilot się sam naprawił, po odpaleniu auta po pewnej chwili coś pstrykło i od tego momentu działa:) Dzięki za podpowiedzi
ASZ+ 170ps 380nm