Wentylator chłodnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wentylator chłodnicy
Witam. Od jakiegoś czasu tłukł mi sie wentylator od chłodnicy. Chodził tak jak by wpadał w wibracje. Wczoraj temperatura była znacznie wyższa niż normalnie po czym wentylator nagle się wyłączył a temperatura sama spadła. Dzisiaj niestety wywaliło mi płyn z chłodnicy bo wiatrak wogóle się nie włączył. Sprawdzałem go na krótko i działa więc to nie wina samego wentylatora. Bezpiecznik odpowiadający za wentylator też sprawdzałem i cały. Co może być powodem braku chłodzenia?
- seba198666
- Gadatliwa bestia
Wentylator chłodnicy
w chłodnicy jest czujnik temperatury który załacza wentylator. wiec jesli kable są ok to pewnie jego wina.chyba ze zacina ci sie termostat nie otwiera sie do końca i dlatego rośnie temp płynu
seba
Wentylator chłodnicy
A czy jeśli ten czujnik był by zepsuty to czy pokazywało by temperaturę na zegarach? Jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o auta wiec wybaczcie głupie pytania:)
- seba198666
- Gadatliwa bestia
Wentylator chłodnicy
tak są osobne czujniki. ten w chłodnicy odpowiada tylko za włączanie wentylatora przy odpowiedniej temperaturze płynu w chłodnicy
seba