Jak zmierzyc napięcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Re: Jak zmierzyc napięcie
No ale jakby było coś urwane to po pierwsze bym to zapewne usłyszał a po drugie było by to zawsze a nie tylko na nagrzanym silniku :/prawda??
-
- Użytkownik
Jak zmierzyc napięcie
Mówię dwie poduszki były wymienaine już , łapa skrzyni i ta pod filtrem powietrza
No ale co zawieszenie silnika ma do rozgrzania silnika??
może obroty za małe?? bo jak jest nagrzany i lekko dam gazu to przestaje wibrować??
No ale co zawieszenie silnika ma do rozgrzania silnika??
może obroty za małe?? bo jak jest nagrzany i lekko dam gazu to przestaje wibrować??
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jak zmierzyc napięcie
A jak tam w takim 1,6 jest z napinaczem od paska alternatora i sprzęgiełkiem altrernatora? W dieslach to on często hałasuje, a z tego co patrzę na zdjęcia silników 1,6 to te elementy wyglądają podobnie. Tylko nie pisz o rozgrzaniu, bo to akurat w tym wypadku będzie miało wpływ pośrednio, choćby taki, że obroty się minimalnie na zimnym i ciepłym różnią i napinacz może dostawać rezonansu i drżeć lekko (nie telepać).
Czasami bywa tak, że daje znac o sobie jak sie nagrzeje. Proponuję Ci abys sprawdził na rozgrzanym silniku czy nie hałasuje Ci katalizator. Może sie oberwal i lata po puszce - a na biegu jałowym jak masz obroty rzędu 700 obr/min to układ wydechowy ma największe drgania.dominik88.22 pisze:No ale jakby było coś urwane to po pierwsze bym to zapewne usłyszał a po drugie było by to zawsze a nie tylko na nagrzanym silniku :/prawda??
-
- Użytkownik
Sposób na sprawdzenie paska i napinacza??
byłem właśnie na mieście i opisze co zauważyłem. otóż odpalam jest ok po ok 1 km stałem na światłach i nie trzęsło mocno tylko na siedzeniu czułem takie "kopnięcia" dojechałem do celu wysiadłem i nie gasiłem auta i usłyszałem nie równą pracę wydechu tak jakby przerywało coś go. dalej jadąc stałem w korku i tam już nie dość ze były te kopnięcia to strasznie trzęsła mi kierowica ;/
Otworzyłem pokrywe maski i przgladałem sie napinaczowi i paskowi i nie widze żadnych szarpnięc ale tak połozyłem ręke na silniku i zauważyłem żę silnik pracuje i tak co 2-3 sekundy jest jakby przerwa w jego pracy wygladaa to tak bbbbbbbbbRbbbbbbbbR i w tym moemcie co jest to R czuc mocniejsze szarpnięcie
nie pisz jednego postu pod drugim tylko edytuj poprzedni
OK Sorry
Obroty na rozgrzanym mam na poziomie tak od 750-800 więc chyba ok??
A czytałem zę takie coś moze powodować też pęknię™a lub zniszczona rurka serwa może ktoś mi powiedzięć gdzie ją mogę namierzyć ?? byłbym wdzięczny za fotki jakies
byłem właśnie na mieście i opisze co zauważyłem. otóż odpalam jest ok po ok 1 km stałem na światłach i nie trzęsło mocno tylko na siedzeniu czułem takie "kopnięcia" dojechałem do celu wysiadłem i nie gasiłem auta i usłyszałem nie równą pracę wydechu tak jakby przerywało coś go. dalej jadąc stałem w korku i tam już nie dość ze były te kopnięcia to strasznie trzęsła mi kierowica ;/
Otworzyłem pokrywe maski i przgladałem sie napinaczowi i paskowi i nie widze żadnych szarpnięc ale tak połozyłem ręke na silniku i zauważyłem żę silnik pracuje i tak co 2-3 sekundy jest jakby przerwa w jego pracy wygladaa to tak bbbbbbbbbRbbbbbbbbR i w tym moemcie co jest to R czuc mocniejsze szarpnięcie
nie pisz jednego postu pod drugim tylko edytuj poprzedni
OK Sorry
Obroty na rozgrzanym mam na poziomie tak od 750-800 więc chyba ok??
A czytałem zę takie coś moze powodować też pęknię™a lub zniszczona rurka serwa może ktoś mi powiedzięć gdzie ją mogę namierzyć ?? byłbym wdzięczny za fotki jakies
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jak zmierzyc napięcie
To nie wiesz gdzie masz jest serwo? Obadaj przewody przy nim i będziesz wiedział czy nie są popękane. Jak nie wiesz które to serwo to poszukaj zbiorniczka płynu hamulcowego i serwo będzie pod nim.
-
- Użytkownik
Jak zmierzyc napięcie
Ta puszka , skrzynka to serwo tak?? i które przewody mam obadać?? te metalowe ??
Nie wiem co zrobić już , jutro pojadę do mechanika i pogadam z nim
Byłem u mechanika i po podłączeniu pod kompa wyskoczył mu błąd sporadyczny że to sonda lambda i zalecił wymianę
to na czerwono u góry widział ?? tak ciężko edytować posta albo usunąć i napisać nowego ?? // moderator
Nie wiem co zrobić już , jutro pojadę do mechanika i pogadam z nim
Byłem u mechanika i po podłączeniu pod kompa wyskoczył mu błąd sporadyczny że to sonda lambda i zalecił wymianę
to na czerwono u góry widział ?? tak ciężko edytować posta albo usunąć i napisać nowego ?? // moderator