Podgrzewane fotele highline
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Zauważyłem, że w swoim aucie mam fabryczną instalację grzanych foteli - czyli po dwie kostki podłączone do foteli, pod zaślepkami gdzie powinny być regulatory grzania, są brązowe kostki, natomiast w skrzynce bezpieczników, nie ma bezpiecznika ( tylko widać 1 pin ) i tam wiązka się kończy.Czy w wersjach highline była fabrycznie montowana wiązka grzanych foteli? i czy jest możliwość, że w fotelach są zamontowane maty, tylko to jakaś zubożona wersja auta(są spryskiwacze reflektorów i podgrzewane dysze)? można jakoś sprawdzić czy maty są zamontowane pod poszyciem foteli nie rozbierając ich ?
Zauważyłem, że w swoim aucie mam fabryczną instalację grzanych foteli - czyli po dwie kostki podłączone do foteli, pod zaślepkami gdzie powinny być regulatory grzania, są brązowe kostki, natomiast w skrzynce bezpieczników, nie ma bezpiecznika ( tylko widać 1 pin ) i tam wiązka się kończy.Czy w wersjach highline była fabrycznie montowana wiązka grzanych foteli? i czy jest możliwość, że w fotelach są zamontowane maty, tylko to jakaś zubożona wersja auta(są spryskiwacze reflektorów i podgrzewane dysze)? można jakoś sprawdzić czy maty są zamontowane pod poszyciem foteli nie rozbierając ich ?
no to połowa sukcesu - masz instalację.
pod fotelami masz 2 wtyczki - obie są wpięte?
pod fotelami masz 2 wtyczki - obie są wpięte?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Tak, obie są wpięte, tylko pytanie, gdyby nie było mat grzejących, to byłoby w co je wpiąć, w sensie jakiś zaślepek pinów etc. ?
nie nie byłoby - skoro tak jest to znaczy ze brakuje ci tylko włączników, jednego kabelka pomiędzy punktem 30 a gniazdem bezpiecznika i samego bezpiecznika 44 - 25Adtr pisze:to byłoby w co je wpiąć, w sensie jakiś zaślepek pinów etc
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

a możesz mi jeszcze powiedzieć co to jest punkt 30, i gdzie go szukać (czy to jest plus akumulatora)? i dodatkowo które z przewodów w kostkach przełączników zewrzeć, żeby na krótko sprawdzić ( pomijając przełączniki ), czy grzanie będzie działało?
gniazdo pod przekaźnikami - listwa - oznaczone liczbą 30 do którego od spodu przykręcone są czerwone grube przewody.dtr pisze:a możesz mi jeszcze powiedzieć co to jest punkt 30
wystarczy że dasz napięcie na jeden przewód we wtyczkach tych schowanych w konsoli - pin 2 kolor czarno/żółty - po 2 - 3 minutach fotele będą ciepłe. Odłącz jeśli nie chcesz spalić matdtr pisze:i dodatkowo które z przewodów w kostkach przełączników zewrzeć, żeby na krótko sprawdzić

- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
no i tu nasuwa sie pytanie dlaczego tak masz ?? ja myslę że ktoś po prostu ukrył w ten sposób awarię tych siedzonek
, oby nie oczywiście ale ja juz kilka razy spotkałem sie z takim postepowaniem 

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
jest jeszcze inna możliwość - jełśi to jest oryginalna wiązka to wystarczy sprawdzić kody wyposażenia na wlepie - możliwe że montowali taka wiązkę jak mieli lub gość kupujący nie zaznaczył wersji zgrzanymi fotelami (dopłata) to najprostsza metoda - zaślepki zamiast włączników - przecież jak kupisz auto z salonu to od razu nie ryjesz w wiązkachmartinezz123 pisze:no i tu nasuwa sie pytanie dlaczego tak masz ??

Re: Podgrzewane fotele highline
Auto jest z końca stycznia 99 roku.Być może wcześniej nie było tzw "pakietu zimowego" zawierającego spryskiwacze reflektorów, grzane dysze spryskiwaczy i foteli podgrzewanych, a auta były już fabrycznie przygotowywane do wprowadzenia takiego pakietu...sam nie wiem
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: Podgrzewane fotele highline
mój kolego jest dokładnie tak samo jak twój z początku roku 99r i ma to wszystkodtr pisze:Auto jest z końca stycznia 99 roku.Być może wcześniej nie było tzw "pakietu zimowego" zawierającego spryskiwacze reflektorów, grzane dysze spryskiwaczy i foteli podgrzewanych, a auta były już fabrycznie przygotowywane do wprowadzenia takiego pakietu...sam nie wiem

mnie już kolego grg474 nic nie zdziwi, ja obstawiam to że ktoś to ukryłjest jeszcze inna możliwość - jełśi to jest oryginalna wiązka to wystarczy sprawdzić kody wyposażenia na wlepie - możliwe że montowali taka wiązkę jak mieli lub gość kupujący nie zaznaczył wersji zgrzanymi fotelami (dopłata) to najprostsza metoda - zaślepki zamiast włączników - przecież jak kupisz auto z salonu to od razu nie ryjesz w wiązkach

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO