Mianowicie często mi się zdarza że zapale silnik, włączam światła mijania i słyszę piiiiii (światła się palą tylko cały czas piszczy). Przy włączaniu świateł pozycyjnych to samo piiii.
Kiedy na wyłączonym silniku przekręcę kluczykiem tak aby tylko kontrolki się zapaliły chcę włączyć światła mijania lub pozycyjne słyszę ten sam pisk (piiii). Zdarzy się tak, że na zimnym silniku przyjdę do auta, odpalę silnik włączę światła i pisku nie ma a zdarzy się tak że ten pisk jest i wtedy nawet jak będę z 10 razy włączał i wyłączał światła i ten pisk będzie.
Nawet w trakcie jazdy (światła zapalone wsio ok, pisku nie ma) dojeżdżając do zakrętu, zwalniam, włączam kierunek, skręcam i słyszę piiii. Zatrzymuje się, wyłączam światła, chcę je włączyć słyszę piiii. Wyłączam silnik, jeszcze raz włączam i pisk jest.
Jadąc na wyłączonych światłach przejadę nie wiem 100metrów czy 5kilometrów przy próbie włączenia świateł słyszę piiiii.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem ale myślę, że znawcy będą wiedzieć o co chodzi.
Tak więc proszę o pomoc a jeśli nadal jest jakaś niejasność to pisać.
Auto: Golf III 1.6 AEE benzyna, nie wiem czy to ma znaczenie auto posiada el. regulacja świateł. Stary akumulator bodajże 74Ah firmy bosch
Co może być nie tak ? Gdzie mam zajrzeć ? Co jest do wymiany ?