Problem ze wskaźnikami paliwa i temperatury.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Mam problem, a mianowicie niedawno kupiłem VW Golfa 1,4 ABD '91 i w standardzie ten model miał zamontowane zegary bez obrotomierza, poprzedni właściciel zamontował zegary z obrotomierzem, wyskalowane do 220km/h i chyba były w mk3 GL 1,8 75km, ale nie dam sobie uciąć reki. Nie działają wskaźniki od paliwa i temperatury, gdzie mam szukać przyczyny? Byłem u kilku elektryków i powiedzieli, że nie będą się tego podejmować.
Mam problem, a mianowicie niedawno kupiłem VW Golfa 1,4 ABD '91 i w standardzie ten model miał zamontowane zegary bez obrotomierza, poprzedni właściciel zamontował zegary z obrotomierzem, wyskalowane do 220km/h i chyba były w mk3 GL 1,8 75km, ale nie dam sobie uciąć reki. Nie działają wskaźniki od paliwa i temperatury, gdzie mam szukać przyczyny? Byłem u kilku elektryków i powiedzieli, że nie będą się tego podejmować.
Nie moc silnika, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika!
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Na początek należałoby poszukać rozpiski pinów wtyczek licznika w obu modelach i posprawdzać czy się zgadza.
uszkodzone wskaźniki,licznik,okablowanie lub czujniki
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Re: Problem ze wskaźnikami paliwa i temperatury.
to niema żadnego znaczenia jaki model,rocznik i typ licznikastonefree pisze:Na początek należałoby poszukać rozpiski pinów wtyczek licznika w obu modelach i posprawdzać czy się zgadza.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
ktorys bezpiecznik, albo stabilizator napiecia w liczniku (stawian na to drugie). temat niejednokrotnie powtarzany
(\X/)
Kiedyś kolega coś wspominał o zacięty pływaku, czy to może byc przyczyna? Tylko to chyba coś z elektryką, bo rezerwa tez się nie zapala;/
Nie moc silnika, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika!
Sprawdz stabilizator napiecia w zegarach TCA 700Y tak nanim pisze moga byc tez zimne luty przy tym stabilizatorze oraz zimne luty od pinow gdzie wkladasz kostke do zegara