ja u siebie w mk2 tylko że w dieslu mam założony alternator z t4 (100A

) i prądów mi już nie brakuje

i trzeba było tylko koło pasowe zmienić na to z mk2. Po to by pasek był w jednej linii z wałem.
Coś w ten deseń:
http://allegro.pl/alternator-t4-2004r-1 ... 06076.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kupno ori alternatora 90A do mk2 raczej nie należy do łatwych zadań (były tylko w wersji z klimą..), a na allegro wiele osób jak chciałem kupić wmawiało mi ze naklejka sie "zdarła" itp. i wmawiałą to 90A a to były w rzeczywistości np. 65A. więc przy kupnie naklejka orginalna ma być obowiązkowo na obudowie

Koło pasowe zmienić nie jest łatwo, tam taki klin w srodku je blokuje. ale się da. z pomocą kolegi udało nam się to zrobić jakoś
ale pierw to proponowałbym sprawdzić regulator napięcia na alternatorze jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. ma być na klemach akumulatora conajmniej 14.3 V na odpalonym silniku, i na właczonej dmuchawie i zapalonych lampach niewiele mniej np. 14,2V. Domyślam sie że pod obciążeniem masz np. 13.2 V no i to wskazuje na uszkodzony regulator napięcia i to powód niedołądowania akumulatora. no chyba że lubisz "pograć" np. sprzętem audio na postoju to inna sprawa. wymiana alternatora na "mocniejszy" nie zaszkodzi.