Elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczne szyby
witam, mam problem z szybą kierowcy, nie chodzi mi, a jedynie jakoś dziwnie brzęczy wszystko.
Sam silnik jest sprawny, moduł od szyby też, napięcie do kostki dochodzi
Jak podłącze sam moduł bez silnika, to tylko tyka, wiadomo, nie widać obrotu silnika i rozłącza prąd
Jak podłącze moduł z silnikiem, biorę w dół to dziwne brzęczenie jest, jak w górę to samo
Napięcie w kostce jest, 12 po stacyjce też, przy włączaniu przycisku zwieranie do masy jak i 12 sterujące też jest
Co to może być? Ja już nie mam pomysłów
Sam silnik jest sprawny, moduł od szyby też, napięcie do kostki dochodzi
Jak podłącze sam moduł bez silnika, to tylko tyka, wiadomo, nie widać obrotu silnika i rozłącza prąd
Jak podłącze moduł z silnikiem, biorę w dół to dziwne brzęczenie jest, jak w górę to samo
Napięcie w kostce jest, 12 po stacyjce też, przy włączaniu przycisku zwieranie do masy jak i 12 sterujące też jest
Co to może być? Ja już nie mam pomysłów
- Paweł Marek
- V.I.P.
Elektryczne szyby
podłączasz moduł z silnikiem, ale z linką czy bez? Bo linka może być zablokowana. A jeśli bez linki to zdaje mi się że brzęczy przekaźniczek w module i pewnie się przypalił, możesz tam wpiąć byle jaki, na próbę go na kabelkach nawet przymocować. Brak wyczuwania obrotów silnika przez czujniczek hallotronowy nie powoduje że silnik wcale nie ruszy, powinien działać jakieś pół sekundy i dopiero jest odłączany.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Elektryczne szyby
bez linki podpinam
podłączałem moduł z silnikiem w prawych drzwiach i wszystko działa
dlatego jestem skołowany
podłączałem moduł z silnikiem w prawych drzwiach i wszystko działa
dlatego jestem skołowany

- Paweł Marek
- V.I.P.
Elektryczne szyby
a to istotna informacja, a działa z kluczyka czy też nie? Włącznik brałeś pod lupę? Możesz przełożyć na próbę włącznik z drzwi pasażera dla testu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Elektryczne szyby
tak włącznik brałem z drugiego golfa i to samo, jak sprawdzałem mój w drugim golfie wszystko ok
z kluczyka nie sprawdzę chyba że zwarciem, bo mam samochód bez wkładek
z kluczyka nie sprawdzę chyba że zwarciem, bo mam samochód bez wkładek

- Paweł Marek
- V.I.P.
Elektryczne szyby
nie zwarciem tylko podaj plus na kabel szary lub zielony, masz w wiązce do drzwi albo przy pompce centrala go
Elektryczne szyby
naprawione, dziś przyjrzałem się dokładnie wiązce i się okazało że pin od masy trzymał się ledwo co
Elektryczne szyby
u mnie w moim mk3 gti prawa przednia szyba sana sie domyla i słychac przed chwile dziwne cykanie w drzwiach czy miał ktos moze podobny przypadek.
VW NA ZAWSZE
- Paweł Marek
- V.I.P.
Elektryczne szyby
zacznij od oceny kabli w przelotce do drzwi przednich, również lewych, a jak nie znajdziesz żadnego zwarcia to staraj sie odpiąć włącznik najpierw lewy potem prawy zanim szyba ruszy w górę. Może jest któryś uszkodzony, ja miałem takie coś ostatnio że styki we włączniku w pozycji niby spoczynkowej a były zwarte i musiałem tam trochę wyczyścić i zapodać WD40 co wystarczyło. Jeśli to nie pomoże to dalsze szukania, np zalanie wodą wtyków przy modułach w drzwiach
Elektryczne szyby
Słuchajcie, jak zrobić, żeby było tak, jak w tym filmiku?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli automatyczne otwieranie i zamykanie szyb tylnych tak samo, jak przednie, że wciskam przycisk i szyby same się np. otwierają...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Czyli automatyczne otwieranie i zamykanie szyb tylnych tak samo, jak przednie, że wciskam przycisk i szyby same się np. otwierają...