Wysiadająca elektryka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wysiadająca elektryka
Pomocy! Mam problem z elektryką: Spróbuje to wytłumaczyć . Gdy odpale silnik najlepiej to widać w nocy jak sie świecą światła golf zaczyna wariować, światła na pare chwil świecą bardzo mocno aż samochud zwalnia, gaśnie radio i mróga kontrolka od oleju po chwili wszystko wraca do normy i tak kilka razy, nie wiem czy alternator to długo wytrzyma.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wysiadająca elektryka
Proponuję sprawdzić napięcie na zaciskach akumulatora gdy silnik pracuje i wyłączone są wszystkie odbiorniki prądu. Nie powinno być większe niż 14,4 V. Prawdopodobnie regulator napięcia jest uszkodzony.
Wysiadająca elektryka
Gdzie on sie może znajdować Golf III 1.6 93r i le takie ustrojstwo może kosztować
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Wysiadająca elektryka
Cena koło 60zł, może nawet taniej, zależy od firmy. Regulator jest przykręcony do alternatora, podłączone są do niego przewody.RRS40AV pisze:Gdzie on sie może znajdować Golf III 1.6 93r i le takie ustrojstwo może kosztować
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Wysiadająca elektryka
Tak jak pisałem wcześniej, zmierzyć napięcie na zaciskach akumulatora na zapalonym silnikuRRS40AV pisze:A czy da sie go sprawdzćczy czy jest zepsuty domowym sposobem
Wysiadająca elektryka
Pomierzyłem to napięcie na zaciskach akumulatora na zapalonym silniku jak pisałeś gademajster i jest 14,3 a jak zaczyna szaleć tak jak pisałem wyżej to jest 17 ale musze to sprawdzić dokładniej czy to ten regulator napięcia
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wysiadająca elektryka
wymień regulator po prostu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wysiadająca elektryka
Wymieniłem ten regulator napięcia i pomogło wszystko ok Dzięki można na was polega