Witam, Jestem nowy na forum i mam takie oto dwa problemy z moim golfem 3.
Problem pierwszy polega na tym że przy gwałtownym hamowaniu pojawia się tzw choinka na liczniku, a nawet sam prędkościomierz spada do zera, zaraz jak przestaje hamować wszystko wraca do normy.
Drugi problem to radio. Jest to jeszcze orginał beta od VW. Od jakiegoś czasu słabo mi odbiera, traci zasięg. Wyciągnąłem radyjko i zauważyłem że przy kablu antenowym mam dodatkowy przewód prądowy, ciemno niebieski nie podłączony. Mam go podłączyć? do czego on może służyć? Nie wiem gdzie jest antena w tym aucie.
Proszę o pomoc.
Dwa Problemy (licznik i radio)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak to nie wiesz gdzie jest antena ? Albo na dachu z tyłu albo po lewej nad przednim kołem (koło od strony kierowcy). Jak nie masz ani tu ani tu to ktoś ją usunął.
Przewód przy kablu służy do zasilania wzmacniacza antenowego. Należy go podłączyć pod przewód REMOTE z radia który daje 12 V po włączeniu radia. Nie podłączaj na stałe pod 12 V.
Przewód przy kablu służy do zasilania wzmacniacza antenowego. Należy go podłączyć pod przewód REMOTE z radia który daje 12 V po włączeniu radia. Nie podłączaj na stałe pod 12 V.
no wiem że powinna być w nadkolu, ale w tym nadkolu nie ma nawet zaslepki od anteny....
REMOTE czyli wejście oznaczone takim jakby znaczkiem anteny ??
REMOTE czyli wejście oznaczone takim jakby znaczkiem anteny ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
kswad12, to to idź po kablu może w ogóle anteny nie masz. Chyba że w twoim aucie antena jest w paskach tylnej szyby ale to jest rozwiązanie z Vento lub Passata w Golfie nie słyszałem, wówczas jest wzmacniasz pod tapicerką tylnego lewego słupka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czy jest możliwe że ten licznik tak "szalej" bo w samochodzie jest słaba masa ??