Niedziała Prędkościomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Gdy wczoraj wracałem do domu wskazówka zaczeła falować od 0 100 (prędkości z jaką jechałem), dziś wsiadam i wskazówka wogule nie drgnie i przestało nabijać kilometry, ale reszta licznika działa. autko jest w benzynce 1.6 i licznik z zegarem analogowym.
Musisz zobaczyć z tylu za licznikiem najprawdopodobniej wypiela się lina od licznika możesz ja wpiąć zdejmując dolna cześć pod kierownica
Golf III nie ma linki.. ma elektronike zamiast cięgna... padł impulastor a raczej ślimak od impulsatora... część wymienna... wykręć impulsator (wtyczka na 3 przewody chyba) ta z tyłu sjrzyni patrząc od przodu i zobacz w jakim stanie jest ślimak.
tak jak kolega wyżej mówi impulsator lub ślimak
jest nowy nabytek VR6 niedlugo sie ukaże
Mój były golf III 1.8 PG G60 + Turbo Zapraszam !!
viewtopic.php?f=88&t=260405&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój były golf III 1.8 PG G60 + Turbo Zapraszam !!
viewtopic.php?f=88&t=260405&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukasz_mk2
- Forum Master
pierw sprawdź przewody idące do impulsatora u mnie był podobny problem i zamiast przyglądnąć się tematowi bliżej kupiłem impulsator, a okazało się że tylko jeden kabel się naderwał (przy wtyczce). Po jego solidnym połączeniu wszystko gra.