nie działaja kierunkowskazy mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki problem z moim mk2 . nie działają mi kierunkowskazy tzn świeci się dioda o nich jak włączę kierunek to świeci się mocniej ale nic nie pika, patrzyłem przekaźnik 21 ale nie jest on nigdzie upalony.a i jak wtłaczam alarm to kierunki się zaświeca i ten przekaźnik 21 pika. nie wiem co już mam sprawdzać proszę o pomoc.tak wygląda skrzynka przekazników
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Czyli jeśli awaryjne światła działają poprawnie to winien może być włącznik awaryjnych lub przełącznik na kierownicy. W zdjętym wtyku włącznika awaryjnych łączymy kawałkiem przewodu na chwilę czarno-biało-zielony z czarno-białym albo czarno-zielonym - kierunkowskazy jednej ze stron powinny ruszyć.
Inna możliwość to brak masy w tylnych lampach: może Kolega włączyć pozycyjne i jednocześnie awaryjne albo kierunkowskazy jednej, potem drugiej strony. Nie powinno być tzw. choinki w lampach.
Inna możliwość to brak masy w tylnych lampach: może Kolega włączyć pozycyjne i jednocześnie awaryjne albo kierunkowskazy jednej, potem drugiej strony. Nie powinno być tzw. choinki w lampach.
Aha czyli wina możne leżeć w przełączniku tym pod kierownica? Dziękuje za szybka odpowiedz zaraz pójdę sprawdzić i napisze co i jak.
masa jest dobra sprawdzalnym a i powiem ze odłączałem wszystkie kostki od przełączników a dioda nadal się świeci
- juro
- Użytkownik
- Kontakt:
Na twoim miejscu spróbował bym podmienić na jakiś sprawny na 100% przełącznik od kierownicy jak masz taka możliwość i wtedy się okaże.
dzisiaj kopiłem nowe przełączniki kierunkowskazów i problem pozostał nadal już nie mam pojęcia co z tym jest nie tak
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Gdzie Kolega ma włącznik awaryjnych w tablicy czy na kierownicy?
Czy łączył Kolega czarno-zielono... itd?
Czy łączył Kolega czarno-zielono... itd?
Masz bezpiecznik spalony Sprawdz dokladnie wszystkie bezpieczniki
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Wszystkie bezpieczniki były sprawdzane przekaźniki tez wszystko wymieniane a problemem okazała się wtyczka w skrzynce bezpieczników ta od tylu była wypięta teraz wszystko działa. Dziękuje wszytkom za info.