Immobiliser - dodawanie kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no ja znam procedure jak sie robi to w vag commanderze , tylko tak chcialem sie upewnic, a co do zamontowania tego transpondera w kluczyku bo cos czytalem ze sa jednozatrzaskowe? tzn ze wkladam go i jak go za programuje z moim immobiliserem to juz wiecej nie bede mogl go wiecej programowac z inymi autami?( i co w przypadku gdy kiedys bede chcial zaprogramowac jeszcze jeden kluczyk- bo mprocedura kaze zawsze dodawac wszystkie kluczyki od nowa jesli nawet juz mam zakodowany, tu bedzie mozliwosc ponownego zakodownaia czy nie?)
- zpoe
- Mały gagatek
- Kontakt:
hmmm nie wiem jak jest vag commanederem ale tacho mozesz dodac 1 klucz do pozostalych poza tym pastylka zaprogramowana w tym samochodzie da sie dodac ponownie (w tym samym samochodzie)
[img]http://img294.imageshack.us/img294/5923/21442947bnm0.jpg[/img] [img]http://img167.imageshack.us/img167/2686/2144294604if2.jpg[/img]
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: Immobiliser - dodawanie kluczyka
raz zakodowane możesz dodawać wielokrotnie do swojego autka także jak kiedyś bedziesz chciał dodać drugi kluczyk i trzeci to za każdym razem wedle instrukcji dodajesz każdy kluczyk , bynajmniej jest tak w vag tachorafxxx pisze:no ja znam procedure jak sie robi to w vag commanderze , tylko tak chcialem sie upewnic, a co do zamontowania tego transpondera w kluczyku bo cos czytalem ze sa jednozatrzaskowe? tzn ze wkladam go i jak go za programuje z moim immobiliserem to juz wiecej nie bede mogl go wiecej programowac z inymi autami?( i co w przypadku gdy kiedys bede chcial zaprogramowac jeszcze jeden kluczyk- bo mprocedura kaze zawsze dodawac wszystkie kluczyki od nowa jesli nawet juz mam zakodowany, tu bedzie mozliwosc ponownego zakodownaia czy nie?)
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: ni ma
- Silnik: nima
kodowanie jest jednorazowe , kodując nastepny kluczyk dając pin z pierwszego ( ori kluczyka )rafxxx pisze:no ja znam procedure jak sie robi to w vag commanderze , tylko tak chcialem sie upewnic, a co do zamontowania tego transpondera w kluczyku bo cos czytalem ze sa jednozatrzaskowe? tzn ze wkladam go i jak go za programuje z moim immobiliserem to juz wiecej nie bede mogl go wiecej programowac z inymi autami?( i co w przypadku gdy kiedys bede chcial zaprogramowac jeszcze jeden kluczyk- bo mprocedura kaze zawsze dodawac wszystkie kluczyki od nowa jesli nawet juz mam zakodowany, tu bedzie mozliwosc ponownego zakodownaia czy nie?)
Kolego musisz kupić ten transponder :http://moto.allegro.pl/volkswagen-trans ... 18188.html i zaprogramujesz comanderem.
Wprzyszłości bedziesz mogł rownież zakodować ten kluczyk i nastepny Ten co ci doradzil martinez123 dziala tylko do 2004r.Poz.i zycze powodzenia.
Wprzyszłości bedziesz mogł rownież zakodować ten kluczyk i nastepny Ten co ci doradzil martinez123 dziala tylko do 2004r.Poz.i zycze powodzenia.
moglbys podac jeszcze raz linka do tej aukcji bo nie mozna otworzycRZM pisze:Kolego musisz kupić ten transponder :http://moto.allegro.pl/volkswagen-trans ... 18188.html i zaprogramujesz comanderem.
rafxxx, Jezu - chłopie t apastylka kosztuje grosze, weź wsadź zaloguj sie w liczniku pinem (5 cyfr - jeśli pin ma 4 przed nim wstaw Zero), wejdź w adaptacje kluczykó i je wykasuj , wyjdź wyłącz stacyjkę włącz zaloguj sie ponownie i i dopisz ten kluczyk - jeśli okaże się że nie da się znowu dokodować to masz coś uwalone w pętli immo lub liczniku a nie w kluczyku
kupilem transponder taki jak mi polecaliscie wlozylem do kluczyka i probowalem zaprogramowac. Niestety przez program vag commander 1.4 nie moge, jest mozliwosc zaprogramowania przez vaga 4.9 ? jeslui tak to podajcie procedure bo juz nie mam sily do tego , ciagle jezdze z wylaczonym immobiliserem i bledy mi mrugaja
- Pablo Corrado
- Forum Master
Do tego samego auta możesz go kodować dowolną ilość razy. Potem możesz jedynie przerzucić licznik do nowego ( jak będzie pasował ) i dalej do woli
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
wiem o tym ale w tej chwili wyszlo tak ze nie mam zadnego kluczyka pasujacego do immobilisera bo rozebralem ten co mialem i chcialem sie przyjzec transponderowi i mi pekl i jak pisalem w poscie wczesniej nie moge ich zakodowac, dlatego moje pytanie czy jest mozliwosc zakodowania ich przez program vag 4.9 jesli tak prosze podac procedure moze byc na PW
rafxxx, wsadź pastylkę crypto48 do kluczyka, włóż kluczyk do stacyjki - włącz stacyjkę, włącz VAG
1. wejdź w 17 - instrumenty
2. wejdź w login - wklep login licznika poprzedzony zerem
3. wejdź w adaptację 10 - wybierz 21 czyli kodowanie kluczyków
4. wpisz liczbę kluczyków które chcesz zakodować i zatwierdź. Jeśli liczba kluczyków jest większa niż 1 to po chwili wyjmujesz ten kluczyk i wkładasz następny i włączasz stacyjkę, po chwili wyjmujesz ten i wkładasz następny. Procedurę kończysz wyjmując ostatni kluczyk ze stacyjki pod warunkiem ze liczba zakodowanych kluczyków jest równa liczbie wpisanej do adaptacji
1. wejdź w 17 - instrumenty
2. wejdź w login - wklep login licznika poprzedzony zerem
3. wejdź w adaptację 10 - wybierz 21 czyli kodowanie kluczyków
4. wpisz liczbę kluczyków które chcesz zakodować i zatwierdź. Jeśli liczba kluczyków jest większa niż 1 to po chwili wyjmujesz ten kluczyk i wkładasz następny i włączasz stacyjkę, po chwili wyjmujesz ten i wkładasz następny. Procedurę kończysz wyjmując ostatni kluczyk ze stacyjki pod warunkiem ze liczba zakodowanych kluczyków jest równa liczbie wpisanej do adaptacji
Witam kolegów.Mam tylko jeden kluczyk do swojego golfa 4 2001r chce sobie kupic drugi. Powiedcie mi jak to wszystko wyglada? Najpier musze kupic kluczyk z czystym transponderem? potem do ślusarza zyby mi wyżeźbił grot? a potem za pomoca vaga zaprogramowac go z moim immobiliserem?
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć
Witam,
mam problem z dodaniem kluczyków do nowych zegarów.
Zegary stare numer 1J0 920 806 G nowe 1J5 920 846 C.
Używam programu vag tacho.
Nowy przebieg ustawiłem bez problemu.
Wchodzę w opcję Program new key, wpisuję pin zegarów, liczbę kluczyków 3, zaznaczam opcję skasowania starych kluczy, wybieram kanał 21 i OK.
Logi :
zastanawiam się dlaczego jest : Number of programmed keys: 00
immo nie gaśnie, robię disconnect , wyłączam zapłon, włączam i czekam 5 sec, immo nie gasnie.
Robię coś źle ?
mam problem z dodaniem kluczyków do nowych zegarów.
Zegary stare numer 1J0 920 806 G nowe 1J5 920 846 C.
Używam programu vag tacho.
Nowy przebieg ustawiłem bez problemu.
Wchodzę w opcję Program new key, wpisuję pin zegarów, liczbę kluczyków 3, zaznaczam opcję skasowania starych kluczy, wybieram kanał 21 i OK.
Logi :
Kod: Zaznacz cały
Connecting VDO New...
OK
1J5920846C KOMBI+WEGFAHRSP VDO V13
Check for VDO tacho...
Tacho is VDO! Try to log in... Please wait!
Software Version: VWK501MH
Password: 4
Check for Seed-Key...
Please Wait....trying to calculate Key
Seed-key mode: 01
Seed-Key OK !
Access GRANTED!
// tu start kodowania kluczy
PIN CODE OK!
Selected channel: 21
Number of Old Keys: 00
Test OK!
Programming OK!
Number of programmed keys: 00
Disconnect and switch Ignition OFF,
then back ON with NEXT KEY, and wait 5 seconds!
immo nie gaśnie, robię disconnect , wyłączam zapłon, włączam i czekam 5 sec, immo nie gasnie.
Robię coś źle ?
- zpoe
- Mały gagatek
- Kontakt:
wkładasz po kolei 3 klucze?
[img]http://img294.imageshack.us/img294/5923/21442947bnm0.jpg[/img] [img]http://img167.imageshack.us/img167/2686/2144294604if2.jpg[/img]