MK5 świeci sie kontrolka poduszek pow.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam,koledzy co może być przyczyną ze świeci się kontrolka od poduszek powietrznych i razem z tym nie grają głośniki w lewych drzwiach prawe są ok ,czy może to być coś z bezpiecznikami ?I jeszcze jedno pytanko , w jaki sposób można sprawdzić że światełko w schowku po zamknięciu gaśnie bo mam wrażenie że ono się pali cały czas i po kilku postoju aku jest słaby .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
przyczyn może być dużo...bez podłączenia pod kompa się nie dowiesz gdzie jest problemwujkodja pisze:co może być przyczyną ze świeci się kontrolka od poduszek powietrznych
zamknij chomika w środku i zapytaj a tak na poważnie jeżeli sądzisz że to rozładowuje aku to zobacz czy światełko w schowku świeci kiedy kluczyki będziesz trzymał w ręku a nie będą one w stacyjce. W mk4 bez zapłonu podświetlenie schowka nie działa...nie wiem jak w mk5wujkodja pisze:w jaki sposób można sprawdzić że światełko w schowku po zamknięciu gaśnie
- Pablo Corrado
- Forum Master
W MK5 działa podświetlenie niezależnie od kluczyka, jak tylko o tworzysz schowek.
Włącz w telefonie nagrywanie filmu, włóż do do schowka i zamknij. Potem otwórz i przejrzyj film, będziesz widział czy zgasło.
Włącz w telefonie nagrywanie filmu, włóż do do schowka i zamknij. Potem otwórz i przejrzyj film, będziesz widział czy zgasło.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
diagnoza VCDS też wykaże "przerwę" w instalacji głośników, miałem podobnie i to również z drzwiami kierowcy, okazało się że wiązka kabli w przewodzie gumowym tym pomiędzy drzwiami a karoserią była popękana
Re: MK5 świeci sie kontrolka poduszek pow.
czyli muszę jechać do elektryka z kompem i niech to sprawdzi,ja szukałem bezpiecznikach myślałem że ,sie któryś przepalił ,a nie mam opisu co do bezpieczników i wyjmowałem po kolei wszystkie.Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: MK5 świeci sie kontrolka poduszek pow.
wujkodja pisze: Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.
tu bez diagnozy VCDS nie ma co myśleć, VCDS powie ci co i w którym miejscu "w trawie piszczy" czyli za którą poduszkę odpowiada świecąca się kontrolka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Możliwe, jeżeli tak jest to tylko skasować błąd wystarczy...tak czy siak bez kompa nie da rady jej zgasić.wujkodja pisze:Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.