MK5 świeci sie kontrolka poduszek pow.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wujkodja
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wujkodja » śr sty 12, 2011 23:54

witam,koledzy co może być przyczyną ze świeci się kontrolka od poduszek powietrznych i razem z tym nie grają głośniki w lewych drzwiach prawe są ok ,czy może to być coś z bezpiecznikami ?I jeszcze jedno pytanko , w jaki sposób można sprawdzić że światełko w schowku po zamknięciu gaśnie bo mam wrażenie że ono się pali cały czas i po kilku postoju aku jest słaby .

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw sty 13, 2011 01:50

wujkodja pisze:co może być przyczyną ze świeci się kontrolka od poduszek powietrznych
przyczyn może być dużo...bez podłączenia pod kompa się nie dowiesz gdzie jest problem
wujkodja pisze:w jaki sposób można sprawdzić że światełko w schowku po zamknięciu gaśnie
zamknij chomika w środku i zapytaj :) a tak na poważnie jeżeli sądzisz że to rozładowuje aku to zobacz czy światełko w schowku świeci kiedy kluczyki będziesz trzymał w ręku a nie będą one w stacyjce. W mk4 bez zapłonu podświetlenie schowka nie działa...nie wiem jak w mk5

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pablo Corrado » czw sty 13, 2011 10:41

W MK5 działa podświetlenie niezależnie od kluczyka, jak tylko o tworzysz schowek.
Włącz w telefonie nagrywanie filmu, włóż do do schowka i zamknij. Potem otwórz i przejrzyj film, będziesz widział czy zgasło.

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

wujkodja
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: MK5 świeci sie kontrolka poduszek pow.

Post autor: wujkodja » czw sty 13, 2011 11:54

i tak też zrobiłem jest ok dzięki za info pozdr..

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » pt sty 14, 2011 12:06

diagnoza VCDS też wykaże "przerwę" w instalacji głośników, miałem podobnie i to również z drzwiami kierowcy, okazało się że wiązka kabli w przewodzie gumowym tym pomiędzy drzwiami a karoserią była popękana

wujkodja
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wujkodja » pt sty 14, 2011 12:27

czyli muszę jechać do elektryka z kompem i niech to sprawdzi,ja szukałem bezpiecznikach myślałem że ,sie któryś przepalił ,a nie mam opisu co do bezpieczników i wyjmowałem po kolei wszystkie.Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » pt sty 14, 2011 22:41

wujkodja pisze: Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.

tu bez diagnozy VCDS nie ma co myśleć, VCDS powie ci co i w którym miejscu "w trawie piszczy" czyli za którą poduszkę odpowiada świecąca się kontrolka

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt sty 14, 2011 23:49

wujkodja pisze:Myślę że od tego wyciągania bezpieczników świeci kontrolka od poduszek.
Możliwe, jeżeli tak jest to tylko skasować błąd wystarczy...tak czy siak bez kompa nie da rady jej zgasić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”