Co to za moduł?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za moduł?
Witam.miałem problem z el szybami że po zamknięciu auta same sie otwierały.Doszłem co było przyczyną.W bagażniku do pompki centralnego był podpięty taki moduł/centralka.Odpiąłem kostkę zamknąłem auto szyby sie nie opuszczały,tylko podpiąłem z powrotem to jechały w dół szybko wyjąłem kostkę to zatrzymały sie .Na szybie kierowcy mam naklejkę też z nazwą Gemini.Wydaje mi się że to sterowało zamykaniem auta centralnym guziczkiem w kluczyku.Teraz przycisk w kluczyku jest nieaktywny bo zaraz po kupnie(5 lat temu) założyłem alarm ampio.Moja prośba jest tylko taka co to za ustrojstwo jest i czy jest potrzebne.A ten kabel co widać na zdjęciu to nigdzie nie był podłączony leżał sobie lużno w kole zapasowym.Tak to wygląda to dziadostwo.. .. .Może ktoś bedzie mógł mi pomóc.Pozdrawiam VWmaniaków.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co to za moduł?
zapewne sterownik do centralnego zamka, bezużyteczny, zaszwankował i tyle stąd problem z szybą, wypiąłeś i działa to ok tylko zabezpiecz kable po nim żeby jakiegoś zwarcie nie było, luźny kabelek to zapewne antena od tego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Co to za moduł?
Witam.Problem rozwiązany.Temat można zamknąć.PozdrawiamPaweł Marek pisze:zapewne sterownik do centralnego zamka, bezużyteczny, zaszwankował i tyle stąd problem z szybą, wypiąłeś i działa to ok tylko zabezpiecz kable po nim żeby jakiegoś zwarcie nie było, luźny kabelek to zapewne antena od tego
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER