Co to za moduł?

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Co to za moduł?

Post autor: Artik31 » ndz sty 09, 2011 15:09

Witam.miałem problem z el szybami że po zamknięciu auta same sie otwierały.Doszłem co było przyczyną.W bagażniku do pompki centralnego był podpięty taki moduł/centralka.Odpiąłem kostkę zamknąłem auto szyby sie nie opuszczały,tylko podpiąłem z powrotem to jechały w dół szybko wyjąłem kostkę to zatrzymały sie .Na szybie kierowcy mam naklejkę też z nazwą Gemini.Wydaje mi się że to sterowało zamykaniem auta centralnym guziczkiem w kluczyku.Teraz przycisk w kluczyku jest nieaktywny bo zaraz po kupnie(5 lat temu) założyłem alarm ampio.Moja prośba jest tylko taka co to za ustrojstwo jest i czy jest potrzebne.A ten kabel co widać na zdjęciu to nigdzie nie był podłączony leżał sobie lużno w kole zapasowym.Tak to wygląda to dziadostwo.. Obrazek.. Obrazek.Może ktoś bedzie mógł mi pomóc.Pozdrawiam VWmaniaków.

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Co to za moduł?

Post autor: Paweł Marek » ndz sty 09, 2011 22:42

zapewne sterownik do centralnego zamka, bezużyteczny, zaszwankował i tyle stąd problem z szybą, wypiąłeś i działa to ok tylko zabezpiecz kable po nim żeby jakiegoś zwarcie nie było, luźny kabelek to zapewne antena od tego

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Co to za moduł?

Post autor: Artik31 » pn sty 10, 2011 07:13

Paweł Marek pisze:zapewne sterownik do centralnego zamka, bezużyteczny, zaszwankował i tyle stąd problem z szybą, wypiąłeś i działa to ok tylko zabezpiecz kable po nim żeby jakiegoś zwarcie nie było, luźny kabelek to zapewne antena od tego
Witam.Problem rozwiązany.Temat można zamknąć.Pozdrawiam

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”