Witam nie działa mi światło w bagażniku, żarówkę mam dobrą, po przeczytaniu kilku postów często ulega awarii mikro styk w zamku odkręciłem dzisiaj i był uwalony na niebiesko nie wiem czy nie lało mi z wężyka od spryskiwacza. W mikro styku są trzy druciki a tu chyba tak skorodowało ze przy próbie podczyszczenia jeden z tych drucików schował się do środka czy można wymienić cały mikro styk bo są tam dwa nity? albo czy jest możliwość zamiany go na jakiś inny wyłącznik aby miał światło w bagażniku bo ten mikro styk odpowiada jeszcze poza tym za coś poza lampką i pewnie alarmem jak ktoś ma?
Tak mniej więcej to wygląda:
Mikro styk czy można go wymienić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pablo Corrado
- Forum Master
Można go wymienic na inny, raczej wodoszczelny, żeby znów problemów nie było za jakis czas. Ale trzeba trochę podłubać i dopasować jakiś - mało tam jest miejsca, ale da się.
Można też założyć zamiast niego zwykłą krańcówkę od alarmu, ale to już druciarstwo i nie wygląda potem jak oryginał
Można też założyć zamiast niego zwykłą krańcówkę od alarmu, ale to już druciarstwo i nie wygląda potem jak oryginał
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
Ok jutro wezmę się za wymianę choć nie ma za bardzo tam dużo miejsca, jest tam jak nie plastik wkoło zamka to elementy metalowe a po otwarciu klapy na wtyczce co idą trzy przewody tam powinno pojawić się napięcie?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Na dwóch, bodajże skrajnych, powinna sie pojawiać masa (te dwa podczas wymiany skręcasz w jeden ) i ta masa z tych dwóch powinna w momęcie otwarcia zamka ( czyli zwarcia mikrostyka lub krańcówki ) być podana na ten trzeci kabelek.
Stary mikrostyk musisz wydłubać na chama śrubokrętem, a jak będzies zwstawiał nowy to delikatnie rozgiąć obudowę zamka, a następnie spowrotem dogiąc tak jak była.
Stary mikrostyk musisz wydłubać na chama śrubokrętem, a jak będzies zwstawiał nowy to delikatnie rozgiąć obudowę zamka, a następnie spowrotem dogiąc tak jak była.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
Przepraszam, że tak późno ale wyleciało mi z głowy zrobiłem tak ja mówiłeś wszytko działa.