Podświetlenie zegarów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie zegarów
Witam spaliła mi się żaróweczka w podświetleniu zegarów w MK3 jakie tam są żarówki i czy nie można zamiast żarówek wkręcić jakiś diod bez żadnego kombinowania żeby to wszystko jaśniej świeciło jeżeli nie to jakie najlepsze będą żaróweczki Golf 3 97r AFN
VW MK3 TDI GT special AFN 140ps
Podświetlenie zegarów
tam są diody bodajże 2 ale jak już ściągasz licznik zainwestuj w małą przeróbkę
np. coś takiego roboty użytkownika tego forum achamerski(taki sam chyba nick na allegro)
koszt na allegro około 30-40zł, kolory sobie możesz wybrać jakie chcesz, roboty na godzinkę i jakbyś miał to robić kup sobie lakier fluorescencyjny i pomaluj nim wskazówki i czerwone miejsca na liczniku dużo lepiej
np. coś takiego roboty użytkownika tego forum achamerski(taki sam chyba nick na allegro)
koszt na allegro około 30-40zł, kolory sobie możesz wybrać jakie chcesz, roboty na godzinkę i jakbyś miał to robić kup sobie lakier fluorescencyjny i pomaluj nim wskazówki i czerwone miejsca na liczniku dużo lepiej
Podświetlenie zegarów
chciałem założyć takie diody białe bez żadnych przeróbek na pewno lepiej świecą niż oryginalne żaróweczki
- pawelek1z2
- Użytkownik
Podświetlenie zegarów
tak trochę poza tematem, ale chciałem zapytać evil666, czy taka modyfikacja jest trudna? poradzi sobie taki średnio umiejętny gość? bo jeśli to dość trudne, to dziękuję - nie chcę nowych zegarów kupować:)
Podświetlenie zegarów
maćkowiak sory za spam,ale jak już będziesz miał sciągnięte zegary to może by je przerobić na ala Passat B5FL ? Dla mnie seria "niebieskich" budzików Volkswagena to bustwo Do tego chromowane obwódki i mamy http://www.tuning1.com/info,2550" onclick="window.open(this.href);return false;
Sory ale nie mogłem się powstrzymać
Sory ale nie mogłem się powstrzymać
Numquam Desperaveris...
Podświetlenie zegarów
Jednak założę żarówki takie jak były do podświetlenia zegarów tylko ja ma R5 1.1W czy można założyć jakieś o większej mocy 1.5W czy 2.0W czy są takie i czy będą one lepiej podświetlały zegary
Podświetlenie zegarów
Będą podświetlały lepiej. Nie wiem jak w Golfie, ale w Focusach założenie mocniejszych powodowało że topiły się ich obudowy . pzdr
Numquam Desperaveris...
Podświetlenie zegarów
A zakładał już ktoś mocniejsze żaróweczki do podświetlania zegarów w MK3 takie R5 2.0W A co sądzicie o takich diodach
Re: Podświetlenie zegarów
jakbyś chciał założyć takie diody to tylko zielone, bo gdybyś chciał dać inny jak zielony kolor to musisz powyciągać filtry czy zasłonki jak to tam sobie nazwiesz
ja to robiłem godzinę czasu może trochę więcej, instrukcję montażu dostajesz wraz z elementami do zamontowania, załatw sobie lutownicę jakbyś o tym myślał bo lepiej jest od razu polutować, ja tego nie zrobiłem i po pół roku musiałem zrobić poprawkitak trochę poza tematem, ale chciałem zapytać evil666, czy taka modyfikacja jest trudna? poradzi sobie taki średnio umiejętny gość? bo jeśli to dość trudne, to dziękuję - nie chcę nowych zegarów kupować:)
co do umiejętności to trzeba tylko mieć zdolności manualne cierpliwość no i jak ci się ręka będzie trząść to kup sobie piwo
Podświetlenie zegarów
będzie jaśniej i tylko tyle, odrazu mówie nie spodziewaj się dużej różnicy. różnica jest po wyciągnięciu ori filtrów
Podświetlenie zegarów
Nie chce mi się grzebać za bardzo w zegarach wystarczy żeby było jaśniej niż na seryjnych żarówkach i dlatego pytanie o diody smd czy będzie jaśniej niemcy i tak dali ciała za podświetlenie zegarów w trójkach bo jest taka sama lipa jak w MK2
Podświetlenie zegarów
ja u siebie tez pozakładalem diody tylko niebieskie takie z allegro i zanim sie kupi trzeba pomyslec bo wiekszosc diód swieci tak słabe ze nie widac dolnych zegarów w nocy, wiec załozylem mocniejsze i jest nawet spoko tylko zwykłe diody led maja mały kont swiecenia
VW NA ZAWSZE
Re: Podświetlenie zegarów
maćkowiak pisze:Nie chce mi się grzebać za bardzo w zegarach wystarczy żeby było jaśniej niż na seryjnych żarówkach i dlatego pytanie o diody smd czy będzie jaśniej niemcy i tak dali ciała za podświetlenie zegarów w trójkach bo jest taka sama lipa jak w MK2
czytać nie umiesz... napisałem że nie ma rewelacji jak wsadzisz inne diody, trzeba wyciągać te zasłonki żeby było widać różnice...