Problem z Centralnym Zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mój zamek nagle przestał wczoraj działać. Jeszcze z rana wszystko było ok z pilota moglem otwierać i zamykać. ale później już mu coś odbiło i się nie chce już zamknąć, stoi cały czas otwarty. Dodam że nie mogę go zamknąć kluczykiem ( nie wiem dlaczego kręcę nim w jedna i druga stronę i niema żadnej reakcji) dodam że dioda na pilocię świeci się normalnie jak przyciskam przyciski. Poradźcie coś? Czy to może przez te mrozy ?
pewnie pęknięte wiosełkomatix20x pisze:( nie wiem dlaczego kręcę nim w jedna i druga stronę i niema żadnej reakcji)
kolego napisz czy to jest pneumatyczny czy elektryczny zamek centralny
kurcze jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i szczerze to nie wiem jaki mam ten zamek. jak mogę się tego dowiedzieć? jak odróżnić te 2 zamki?
sprawdź czy w bagażniku nie masz pompki. powinna być jak się nie myle koło prawej lampy pod tapicerką. możesz też pociągać za te cypelki i jak będziesz słyszał takie jakby ruchy silniczka to masz elektryczne
Re: Problem z Centralnym Zamkiem
Jeśli elektryczny zamek też jest z tyłu to mam centralny zamek elektryczny.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
to czy z tyłu czy z przodu to nie ma znaczenia , ważne jest jakie dźwięki słyszysz podczas zamykania czy tam otwierania . jak pneumatyczny to wyraźnie słychać dźwięk z bagażnika i zamki sie po cichu zamykają , jak elektryczny to wyraźnie słychać takie mocne uderzenia w drzwiach , więc który to dźwięk ??
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
wyraźnie słychać dźwięk z bagażnika a rygielki opadają po cichu w sensie ze w drzwiach nic nie hałasuje.
No to posiadasz pneumatyczny.
Znając życie pompka siadła ja już wymieniam 2 w tym roku
Znając życie pompka siadła ja już wymieniam 2 w tym roku
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
no to masz pneumatyczny zamek centralny , sprawdź tą pompkę w bagażniki kolega wyżej pisał gdzie ona jest , następna sprawa jest taka że pneumatyk nie wychodził w wersji z pilota więc musisz znaleźć centralkę która steruje tą pompką , może być gdzieś po kierownicą
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
ok a jeśli bym posiadał elektryczny zamek to co wtedy musiałbym zrobić ??
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
sprawdź czy masz pneumatyk ?? na początek , pompka w bagażniku
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
wtedy padła centralka centralnego. bo gdyby padł tylko jeden siłownik to by ten jeden nie działał. ale jak słyszysz dźwięk z bagażnika to bankowo pompka padłamatix20x pisze:ok a jeśli bym posiadał elektryczny zamek to co wtedy musiałbym zrobić ??
a może być tak że przewody by mi zamarzły? lub płyn w przewodach ? i jeszcze muszę dodać że dioda w aucie która zawsze się paliła po zamknięciu samochodu tym razem się nie świeci nawet gdy zamknę od wewnątrz
w przewodach jest tylko powietrze bo pompka to po prostu kompresorek który do otwierania pompuje powietrze w zamki a do zamykania wytwarza podciśnienie. Gdy przekręcasz u pasażera lub kierowcy kluczyk słyszysz jak pracuje ten kompresorek w bagażniku?89Bartezz pisze:a może być tak że przewody by mi zamarzły? lub płyn w przewodach ?