Elektryka tylnych szyb

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

larry79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Elektryka tylnych szyb

Post autor: larry79 » śr gru 15, 2010 20:36

Witam wszystkich.
Mam mały problem z moim MK4 (a może duży:)) Chodzi mi w elektrykę w tylnych szybach. Czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za elektrykę przednich i tylnych szyb?? Przednie szyby działają perfekcyjnie, opuszczają się i podnoszą, natomiast coś się stało z tylnymi. Kiedy naciskam przyciski odpowiedzialne za opuszczanie szyb na panelu przy kierowcy czy bezpośrednio przy drzwiach tylnych słychać tylko klikanie. Myślałem, że może nie dochodzi do silniczków prąd ale chyba jest ok skoro słychać w nich klikanie. Zastanawiałem się również nad silniaczkami, ale czy spaliłyby się dwa równocześnie. Macie jakieś pomysły co i gdzie mógłbym sprawdzić. Szukałem na wielu forach i nie znalazłem podobnego przypadku. Pozdrawiam

bogmaj22
Użytkownik
Użytkownik

Re: Elektryka tylnych szyb

Post autor: bogmaj22 » śr gru 15, 2010 21:53

W panelu drzwi kierowcy jest podłużny włącznik.Wciśnięcie go powoduje,że szyby tylnych drzwi nie pracują.Sprawdź go może to jego zasługa.

bogmaj

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Elektryka tylnych szyb

Post autor: Qto » śr gru 15, 2010 21:54

Szyby przymarzły :bigok:

Awatar użytkownika
mazt
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: mazt » śr gru 15, 2010 21:56

Qto pisze:Szyby przymarzły :bigok:
Miałem u siebie tak samo ostatnio z prawą przedni i okazało się, że szyba przymarzła. Musiałem postać jakieś 20 minut na ogrzewanym parkingu w galerii aby się otworzyła.

larry79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: larry79 » pt gru 17, 2010 19:16

To raczej nie zamarznięte szyby bo mój problem pojawił się już na długo przed tą falą arktycznych mrozów:) Patrzyłem też ten przełącznik na panelu ale to też nie to...
I problem dalej pozostaje...

larry79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Elektryka tylnych szyb/ Problem z LUPO

Post autor: larry79 » śr gru 22, 2010 23:45

Witam wszystkich maniaków naszych VW. Mam pytanie o VW LUPO 2000r. 1.0 benzyna. Mam problem z checkiem, który się pali na wyswietlaczu. Podpiąłem go pod Vaga i pokazuje błąd 17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation. Podmieniłem oba czujniki. Najpierw ten na górze, łatwy dostęp:) skasowałem błąd ale po kilku odpaleniach znów się zapalił Check i pojawił się błąd:(. wymieniłem więc ten drugi ale sytuacja znów się pojawiła jak poprzednio. Macie może pomysły jak skasować ten błąd i check??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”