Immobilizer Activated raz na jakiś czas?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, raz na jakiś czas (po przekręceniu stacyjki) pojawia mi się komunikat "Immobilizer Activated" (z ang. immobilizer aktywowany). Jak silnik odpalę i dopiero później pojawi się ten błąd to silnik zgaśnie, jednak za chwilę mam możliwość odpalenia go ponownie. Nigdzie w polskiej sieci nie mogę znaleźć informacji odnośnie rozwiązania tego problemu. Czy ktoś się z tym spotkał ?
Gdzieś na angielskich stronach wyczytałem, że jeżeli za drugim czy tam trzecim razem udaje mi się odpalić auto to może być wina jakiejś tam baterii, ponieważ po tym komunikacie uruchomienie auta powinno być zablokowane przez godzinę czy dwie.
Gdzieś na angielskich stronach wyczytałem, że jeżeli za drugim czy tam trzecim razem udaje mi się odpalić auto to może być wina jakiejś tam baterii, ponieważ po tym komunikacie uruchomienie auta powinno być zablokowane przez godzinę czy dwie.
W kluczyku masz pastylke, a przy stacyjce jest cewka, ktora odbiera impuls z kluczyka. Sprawdz VAGiem jakie bledy wypluje. Sprobuj poprawic polaczenia cewki.
A gdzie oprócz tego może leżeć przyczyna? Spotkałeś się z takim komunikatem wcześniej cinek2004 ?
Najszybciej dowiesz sie co jest nie tak jak podepniesz pod VAGa. Wypluje Ci kody bledow i wszystko bedzie jasne. Skad jestes?
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: Immobilizer Activated raz na jakiś czas?
cinek2004 pisze:W kluczyku masz pastylke, a przy stacyjce jest cewka, ktora odbiera impuls z kluczyka. Sprawdz VAGiem jakie bledy wypluje. Sprobuj poprawic polaczenia cewki.
Stawiam na tę cewke w stacyjce. Bo mam to samo. tylko ze niekiedy jest tak ze jak sie to zablokuje to cięzko jest to odblokować. Dopiero jak popukam w okolice stacyjki to pomaga . Mysle ze z ta cewką coś nie tak. mozliwe ze coś nie styka. I tak jak pisze kolega ze niekiedy jest ze miesiąc jest ok a niekiedy pojawia sie dzien w dzien.
Pozdro
ZC
Niestety nie jestem z Wawy. 200 km mam. Pokręcę się może ktoś ze znajomych ma VAGa. Dzięki za pomoc i chęcicinek2004 pisze: Skad jestes?
zapewne wyskakuje Ci błąd:
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-10 - - - Intermittent
u mnie jest to samo, wykasuje i za jakiś czas znów go wywala, spróbuj z 2 kluczykiem.
u mnie jest to samo, wykasuje i za jakiś czas znów go wywala, spróbuj z 2 kluczykiem.
Jeszcze nie sprawdzałem vagiem ale zrobię to. Jak Ty zmieniłeś kluczyk na drugi to dało coś ?reloop pisze:zapewne wyskakuje Ci błąd:
u mnie to występuje raz na 3 miesiące to nie biorę do głowy