VW caddy problem z ABS i ASR, proszę o pomoc

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

soltys31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: soltys31 » pt gru 17, 2010 21:16

Witam.

Mam problem z moim caddy dzisiaj rano z ledwością go odpaliłem (zimowe mrozy i słaby akumulator) tzn. odpalił na ostatni dech. I po odpaleniu zaczęły mrugać dwie kontrolki od ABS i hamulca ręcznego i do tego denerwujący piszczący dźwięk. Pojechałem z tym problemem do dwóch warsztatów aby sprawdzili go na kompie, ale ani u jednego ani u drugiego nic nie pokazało żadnych błędów (dosłownie) i do tego nie działają ABS-y i ASR. Co może być przyczyna, może ktoś miał taki przypadek, bo mechanicy w moim powiecie nie wiedzą co mu jest.

Proszę o pomoc

Z góry dziękuje

Pozdrawiam Kamil

do moderatora:
jeśli napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie do właściwego i nie kasowanie mojego posta

Dzięki

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » pt gru 17, 2010 22:24

czy teraz po odpaleniu te kontrolki nadal sie świecą ?? , które sterowniki były sprawdzane pod kompem w tych warsztatach ??

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

soltys31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: soltys31 » pt gru 17, 2010 22:59

kontrolki świecą-mrugają cały czas w czasie jazdy i na postoju, auto było diagnozowane w całości tzn. wszystkie sterowniki itp. i nic nie pokazało,
wyczytałem na innym forum ze wina może leżeć po stronie akumulatora, ale u mnie auto teraz odpala bez problemu i nie ma wyczuwalnych spadków napięcia.

soltys31
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: VW caddy problem z ABS i ASR, proszę o pomoc

Post autor: soltys31 » sob gru 18, 2010 19:31

Dzisiaj pojechałem do warsztatu który zajmuje się przede wszystkim naprawą samochodów z grupy VW, po zdiagnozowaniu okazało się że sterownik na pomnie hamulcowej ABS jest uszkodzony.
Problem wyjaśniony.

Dzięki za poświęcony czas i odpowiedzi.

Pozdrawiam

soltys31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: soltys31 » śr sty 12, 2011 18:28

Witam.

wznawiam temat po wymianie sterownika na nowy okazało się, że nie jest to jego wina i trzeba szukać gdzieś indziej, ale Vag nic dalej nie wykrywa!!!!

Mam pytanko czy jest (jeżeli tak to czy ktoś posiada) listę błędów sygnałowych tzn. bo u mnie w aucie jest tak że sygnał zrobi trzy razy pi, pi , pi, chwila przerwy i sygnał się powtarza, bo słyszałem że te dźwięki też coś oznaczają tylko nie wiem co??

Proszę o pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”