Jak wjadę w kałuże to auto gaśnie pomocy!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam taki problem z moim golfem jak pada deszcz i przejadę samochodem przez jaka kol wiek kałuże która akurat jest na drodze a nie da się jej ominąć to po 2-3 sec auto zwalnia i gaśnie muszę poczekać z dobrych 5-10 minut aż samochód odpali i nie wiem o co chodzi byłem z tym u elektryka ale sam nie wiedział o co biega może ktoś z was miał taki sam problem i powie mi jaka może być tego przyczyna bo świec na pewno mi nie zalewa...
Mam taki problem z moim golfem jak pada deszcz i przejadę samochodem przez jaka kol wiek kałuże która akurat jest na drodze a nie da się jej ominąć to po 2-3 sec auto zwalnia i gaśnie muszę poczekać z dobrych 5-10 minut aż samochód odpali i nie wiem o co chodzi byłem z tym u elektryka ale sam nie wiedział o co biega może ktoś z was miał taki sam problem i powie mi jaka może być tego przyczyna bo świec na pewno mi nie zalewa...
Ale zalewa resztęPeos pisze:bo świec na pewno mi nie zalewa...
Kable,aparat czy co tam jeszcze masz lektrycznego
- Paweł Marek
- V.I.P.
weź sobie spryskiwacz z wodą pryskaj dowiesz się gdzie wilgoć powoduje gaśnięcie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- matiz_1990
- Ma gadane
Może głupie pytanie... Trochę nie na temat, ale czy tak pryskając na kable WN w celu sprawdzenia czy nie ma przebić gdzieś na nich nie grozi nam to, że po mgiełce wody którą zrobimy nie przeskoczy iskra i nas nie "kopnie" (kopnie w cudzysłów bo takie napięcie chyba zabija). A co do pytania kolegi to mam wrażenie, że Twoje przewody WN i inne części tego układu niestety kończą swój żywot... Ja mam dość sfatygowane przewody i kiedy jest duża wilgotność np. po deszczu, w deszczu lub nawet przejeżdżając po moście kiedy panuje tam duża wilgotność auto mi zaczyna delikatnie przerywać momentami. Na Twoim miejscu wymienił bym przewody z palcem i kopułka i może zastanowił się nad jakąś osłoną pod silnik?
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
takie napięcie nie zabija. musiało by być większe natężenie prądu. tu nas tylko popieścimatiz_1990 pisze:a nich nie grozi nam to, że po mgiełce wody którą zrobimy nie przeskoczy iskra i nas nie "kopnie" (kopnie w cudzysłów bo takie napięcie chyba zabija
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: Jak wjadę w kałuże to auto gaśnie pomocy!!
89Bartezz pisze:takie napięcie nie zabija. musiało by być większe natężenie prądu. tu nas tylko popieścimatiz_1990 pisze:a nich nie grozi nam to, że po mgiełce wody którą zrobimy nie przeskoczy iskra i nas nie "kopnie" (kopnie w cudzysłów bo takie napięcie chyba zabija
dokładnie jak kolega pisze nie ma obaw że cię kopnie a nawet gdyby to będziesz żył , mnie kopnęło kilka razy i żyje , po za tym taka iskra nie przeskakuje nawet po strumieniu wody a co dopiero po mgiełce .
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
zrobiłem jak mówiłeś Paweł Marek polałem wodą po kopułce po innych kablach też i dalej nic auto chodzi nic nie gaśnie może coś pod spodem jest jakiś przewód czy coś do którego ciężko się dostać i przez to auto może gasnąć gdy wjadę w kalozę ??
układ dolotowy może gdzieś zasysa wodę,albo czujnik Halla ja tak miałem w golfie i wymieniłem i pomogło
ja zauwarzyłem ze jak poleje po przepływomierzu w moim 2e a raczej po kostce z z kablami to wtedy nie chce zapalic ale po zastosowaniu osłony pod silnik i tych tgz .listków nadkoli woda sie nie powinna dostac w okolice komory silnika
VW NA ZAWSZE
- Paweł Marek
- V.I.P.
może kable od lambdy? Diabli wiedzą, w końcu się dowiesz. Z tym że radziłem pryskać tylko po kablach i kopułce, jeszcze po cewce, po złączu silnika okrągłym, po wtyce lambdy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja miałem taki sam problem z tymi kałużami :grrr:często zalany dolot, zawilgocone kable
RADA osłona pod silnik 50zł dobre kable i świece NGK 220zł kpt obudowany filtr powietrza i powinno grać
RADA osłona pod silnik 50zł dobre kable i świece NGK 220zł kpt obudowany filtr powietrza i powinno grać