jak wyciagnac rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak wyciagnac rozrusznik
Jak wyciagnąć rozrusznik nie majac kanału, stojac w garazu z którego nie moge wyjechac bez rozruchu silnika.
Powiedzcie mi ktore i gdzie sa sruby trzymajce rozruch.\
mk3 1.9 tdi
Powiedzcie mi ktore i gdzie sa sruby trzymajce rozruch.\
mk3 1.9 tdi
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jak wyciagnac rozrusznik
kod silnika albo rocznik? bo w benzynie jest z tym kłopot ponieważ dokręcony jest tymi samymi szpilkami co łapa poduszki przedniej nie wiem jak w dieslu
...zawsze coś
jak wyciagnac rozrusznik
jest tak jak mowisz, jedna ze srub trzyma poduszke pod silnikiem, mocowanie jej.
jak go wymontowac w warunkach domowych. nie mam jak uniesc silnik. mozeby go podstawic? jak i gdzie i czym najlepiej?
jak go wymontowac w warunkach domowych. nie mam jak uniesc silnik. mozeby go podstawic? jak i gdzie i czym najlepiej?
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jak wyciagnac rozrusznik
słuchaj bez podwieszenia sinika będzie ciężko ale i to już przerabiałem pod lewaruj przednie lewe koło i podstaw coś pod silnik najlepiej dopasowany drewniany klocek z tym że musisz obczajić dokładnie miejsce tak by podczas popuszczania lewarka podsuwał ci silnik do góry i ku chłodnicy, ponieważ musisz nastawić się na to że taką metodą włożenie tej szpilki z powrotem nie będzie już takie proste jak wyciągnięcie! a jeszcze ciężki diesel w dodatku, uważaj nie ma z tym żarów żeby ci się nie splozgnął z klocka i podłóż coś pod koła by nie drgną w którąkolwiek stronę ja wyciągałem od dołu a co chcesz zrobić przy tym rozruszniku? bo same szczotki to proponuje bez wyciągania całego rozrusznika
...zawsze coś
jak wyciagnac rozrusznik
a jak bez wyciagania? nie kreci mi wogole, chce go obejrzec co mu jest, mysle ze szczotki sie skonczyly. nie mam kanalu w garazu. co radzisz?
-
- Mały gagatek
jak wyciagnac rozrusznik
Lewarek podsadź pod silnik gdzieś. i tak Ci trochę opadnie, to potem go podniesiesz jak już będziesz zakładał rozrusznik. Bez kanału ciężko, będziesz musiał leżeć pod nim i kręcić. Drugą śrubę masz od góry, odkręcasz kable i najpierw taki plastikowy uchwyt co je trzyma, potem śruba. Trochę ciężko ale powodzenia.
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jak wyciagnac rozrusznik
do samych szczotek możesz dostać się poprzez zdjęcie obudowy oczywiście dostęp też nie za wygodny bo od czołowej strony masz dwie szpilki które trzymają go wkupie-odkręcasz-najlepiej grzechotka z końcówką krzyżakową lub płaską lub krótki śrubokręt zdejmujesz pokrywkę i wyciągasz szczotki (komplet 4ry zgrzewane ze sobą na stałe!) niestety w ten sposób nie sprawdzisz już tulejek a to bym też zalecał.
Jeśli masz dwa podnośniki proponuje jak kolega ale jak jeden a podstawisz tak jak on ci radzi a ci opadnie to nawet nie będziesz miał dostępu no chyba że najpierw podlewarujesz i podstawisz coś pod koło bo musisz się położyć tak czy siak
Jeśli masz dwa podnośniki proponuje jak kolega ale jak jeden a podstawisz tak jak on ci radzi a ci opadnie to nawet nie będziesz miał dostępu no chyba że najpierw podlewarujesz i podstawisz coś pod koło bo musisz się położyć tak czy siak
...zawsze coś
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jak wyciagnac rozrusznik
aha nie polecam podstawiania pod mise olejową zwłaszcza lewarka!
...zawsze coś
jak wyciagnac rozrusznik
ale pod ktora czesc podstawic klocek? podaj mi na prov swoj numer tel. zadzwonie i sie dowiem dokladnie:) prosze
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jak wyciagnac rozrusznik
Chcesz tela a jesteś szałową blondynką? podstaw to w miescu łączenia silnika ze skrzynią tak jak łapa ale bardziej od strony silnika bo cieższy skurczybyk jest micha by ci pękła chyba żebyś podłożył grubszą dechę-ale tu ryzyko że może się zesplozgnąć. opuszczając cały czas kontroluj podstawkę bo jak sie splozgnie to bedzie
...zawsze coś