Kontrolka Air bag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka Air bag
Witam. Mam spaloną żaróweczkę od air bag i nie che kupować całego boczku i tu moje pytanie jaka powinna by tam żaróweczka(napięcie i W) będzie może pasowała ta od nawiewów 1,2W? mam mk3 tdi. Najlepiej jak by ktoś na etce to potwierdził. PozdraVWam
Re: Kontrolka Air bag
tak, wiec macie jakieś propozycje?Zico63b pisze:Koledze Ffsapher chodzi zapewne o zaślepkę obok włącznika głównego świateł...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kontrolka Air bag
Tych zaślepek jest chyba z 10 wersji, zależy jaką ma Kolega. Vażny jest 9-cio lub 10-cio znakowy numer VW, zaczynający się od 1H....
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kontrolka Air bag
Ponieważ tą konkretną część wycofano w 1996 roku, nie mam też jej rysunku, podawana jest część z literą G zamiast D - jako "zastępcza".
Jednak ze schematu na obudowie wynika, że nie będzie tam diod SMD ale żaróweczka, pewnie zwykła licznikowa 12V/1,2W
Jednak ze schematu na obudowie wynika, że nie będzie tam diod SMD ale żaróweczka, pewnie zwykła licznikowa 12V/1,2W
A w którym miejscu jest ta kontrolka, przy liczniku czy po lewej stronie od kierowcy na desce rozdzielczej, bo ja mam 2 poduszki powietrzne a żadnej kontrolki nie widziałem :/ ???
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kontrolka Air bag
Tak wygląda. W tej zaślepce jest też kontrolka kierunkowskazów przyczepy (gdy hak jest fabryczny, jak w moim) oraz ewentualnie ABS-u.
To u mnie tego nie ma... zamiast tego jest włącznik od gazu. A tak wog. sory za tak banalne pytanie lecz od niedawna mam samochód i to pierwszy, ale co daje ta kontrolka ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka Air bag
jak sterownik złapie błąd to się zapala - poduszki wtedy nie zadziałająseboja pisze:co daje ta kontrolka ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kontrolka Air bag
A Kolega skąd, jeśli można wiedzieć?
Wypadłoby ugadać się z kolegą z Forum, mieszkającym w pobliżu i podpiąć autko pod słynnego VAG-a. To pokaże co poprzedni właściciel tam pobroił.
Wypadłoby ugadać się z kolegą z Forum, mieszkającym w pobliżu i podpiąć autko pod słynnego VAG-a. To pokaże co poprzedni właściciel tam pobroił.
Ostatnio zmieniony pt paź 08, 2010 21:47 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.