pytanko mam czy potencjometr o innych nr niz moj podejdzie i bedzie chodzilo ??? z góry dzieki za pomoc BĘDĄ PUNKTY
Potencjometr przepustnicy 2E
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- LeszczVW
- Użytkownik

- Kontakt:
Witam po rozebraniu zauwazyłem przetarte sciezki, wydaje mi sie ze przez to wlasnie autko szarpie przy 2tys obr (jesli sie myle prosze mnie poprawic)
pytanko mam czy potencjometr o innych nr niz moj podejdzie i bedzie chodzilo ??? z góry dzieki za pomoc BĘDĄ PUNKTY
MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
- Paweł Marek
- V.I.P.

najpierw sprawdź voltomierzem czy działa, włącz zapłon, szpilka w kabel środkowy wiązki, pomiędzy nią a masa mierzysz napięcie. Powoli otwierasz ręcznie przepustnicę, napięcie musi wzrastać płynnie od ok 0,7 do 4,5 volta, płynnie bez przeskoków. Obawiam się że z czego innego potencjometr nie podejdzie, ale nie jest problemem kupić całość z przepustnica na allegro czy szrocie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.