Witam!
mam pytanie odnosnie ładowania w golfie mk2 1.3 NZ a mianowicie
jak odpale silnik i sprawdzam ładowanie to jest 14.3V a jak przejadę kilka kmi silnik sie rozgrzeje to napięcie ładowania spada do 13,7V Czy ktoś może ma pojęcie co może byc tego przyczyną
Z góry dzieki Pozdrawiam
slabe ladowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
slabe ladowanie
Jak odpalisz zimny silnik to obroty są wyższe niż po tym jak się nagrzeje...a na wyższych obrotach jest większe ładowanie.mariusz1pl pisze:jak odpale silnik i sprawdzam ładowanie to jest 14.3V a jak przejadę kilka kmi silnik sie rozgrzeje to napięcie ładowania spada do 13,7V
-
- Gadatliwa bestia
slabe ladowanie
no nie do końca wyższe bo jeżeli wszystko sprawne to ładowanie trzyma na tym samym poziomie, spada tylko w skrajnych przypadkach gdy auto zmniejszy obr na do 500/min a tak to jest wszystko ok przynajmniej u mnie i w paru innych autach w których zdążyło mi się sprawdzić ładowanie.
-
- Nowicjusz
Re: slabe ladowanie
Czy ktoś z kolegów potrafi odpowiedzieć mi na pytanie dlaczego jak odpale silnik i sprawdzam ładowanie to jest 14.3V a jak przejadę kilka kmi silnik sie rozgrzeje to napięcie ładowania spada do 13,7V