Niedługo pochwalę się swoimi felgami ale nie mam bardzo czasu ich dokończyć
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Tomii_25 pisze:Koledzy macie większe doświadczenie, podpowiedzcie początkującemu koledze jak się pozbyć lakieru, podkładu i jeszcze jakiejś dziwnej warstwy na mojej feldze ;-P. Wstawiałem fotkę moich felg jakiś czas temu, był problem jak jest z dekielkiem, czy plastik, czy alu. Od razu na początku była informacja że felga w podkładzie i ciężko to zdjąć, ale przeszło to moje najśmielsze pojęcie. Wprawdzie nie używalem scansolu, ale środek jaki kupiłem do usuwania starych farb i lakierów *(pisze na nim że radzi sobie z kilkoma warstwami) wogóle nie robi z lakierem nic. Nie ma żadnej reakcji. Wstawiam fotkę dekielka (jednak jest z alu a to wielki plus), zrobiłem przez jakieś 2 godziny może z 3 cm kwadratowe i to jeszcze z wielkimi problemami zdzierając lakier już nawet śrubokrętem. Niektórzy pisali na forum, że lakier, podkład zejdzie zwykłą plastikową szpachtelką, a ja nie mogę zedrzeć tego niczympodpowiedzcie jaki środek może coś zadziałać z tym, bo powoli mi chęci odchodzą. Nie boję się pracy, ale żeby jakoś chociaż ten lakier podkład i ta dziwna warstwa jakby złota zeszły. Chcę na dekielku wypróbować jak to wogóle wyjdzie na moich felgach, przy okazji trochę miejsce przy śróbie doprowadzę do porządku, jest trochę zniszczone, pozadzierane...
FOTKA:
[url=http://images34.fotosik.pl/204/18f7a53f188174dam.jpg]Obrazek[/URL]
Czekam na jakieś porady. Czy Scansol jak zakupię zrobi cokolwiek ?? Myślałem, żeby go zakupić, ale nie wiem czy wogóle on sobie da rade...:/ Żeby ktoś miał w pobliżu to bym chociaż wypróbował :-/ EEEEhhhh chciało by się mieć ładnie wypolerowane felgi, ale ... Właśnie czemu jest zawsze jakieś ale...
Wklęsłe miejsca malnąć na czarnobarteKKK03 pisze:Ale chodzi mi o sprawę loga VW... jak widać na foto jest one wypukłe, a tło jest trochę wklęsłe.
Ja używam ludwika do mycia polerki, ponoć najlepszy płyn, woskowania nie próbowałem.WoLnY pisze:jak najlepiej zadbac o polerowane alumnium?? Wiadmo ze co jakis czas przejachac pasta itp ale chodzi o mycie...jakies plyny czy sama woda? Slyszalem ze nalezy tez polerke natluszcza jakims woskiem czy cos? Zna ktos preparaty dobre do tego albo czy ktos uzywa czegos podobnego? Pozdro
Poler.... ma być poler!mkowalm pisze:Wklęsłe miejsca malnąć na czarno![]()
Ciepła woda z ludwikiem i miękka szmatka... woskiem też można machnąć.. raz na parę myć jakimś tłustym do karoseriijak najlepiej zadbac o polerowane alumnium?? Wiadmo ze co jakis czas przejachac pasta itp ale chodzi o mycie...jakies plyny czy sama woda? Slyszalem ze nalezy tez polerke natluszcza jakims woskiem czy cos? Zna ktos preparaty dobre do tego albo czy ktos uzywa czegos podobnego? Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości