ok dziękiTo_mas pisze:to stosujesz tak samo
a tam wyzej ,troche dluższego posta wysupłałem, jakby ktoś był miły to mogłby go przestudiować i poodpowiadać na pytania po kolei, i mysle, ze wtedy byłoby wszytsko jasne
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

ok dziękiTo_mas pisze:to stosujesz tak samo

możesz rozwinac myśl?? tzn jakie gąbeczki i ile,na mokro czy na sucho,jak sie potem pozostałości zmywa??dobrze wymyć tzn czym wystarczy porządne mycie zwykłym szamponem i dokładne spłukanie??TAZ pisze:Lecisz gąbeczkami, ścierasz mikrofibrą i jest poezja. Tylko dobrze wymyj auto.

Sam nie bardzo wiem po co jest tam ta pomarańczowa gąbka. Wydaje mi się do Fast cut ale w zestawie jest taka gąbka.m1chal pisze: talerz to wiem do czego...a po co ta gabka polerska pomaranczowa?
i te dwa krążki ścierne?

co to znaczy lincowanie?duzy_przemo pisze:pasta grubo ścierna. "Licowanie" powierzchni

ten po lewej sie domyslalem, po prawej nie moglem rozszyfrowaćduzy_przemo pisze:To po lewej to system na porysowane, utlenione, stare lakiery a ten po prawej na lakiery "świeże".
dobra kumam, do swojego wezme gąbke, bo aż tak styranego lakieru nie mam, a do ojca kupie futroduzy_przemo pisze:BtW futro jest bardziej agresywne - dzięki czemu lepie wybiera rysy.

ja mam euroteca a ona ma maks 3000tys obrotów, wiec troche za duzo chyba :/duzy_przemo pisze:Stopniowo zwiększasz obroty do maks.
why?duzy_przemo pisze:Różową bym sobie odpuścił.

nie do maks możliwości polerki ale do max zalecanych przy danej paściem1chal pisze:ja mam euroteca a ona ma maks 3000tys obrotów, wiec troche za duzo chyba :/
bop on tylko zabezpiecza połysk, i zamiast niej użyj po prostu dobrego woskum1chal pisze:duzy_przemo napisał/a:
Różową bym sobie odpuścił.
why?
jest jeszcze niebieskam1chal pisze:czarna gabka jest najbardzije delikatna tak?

no wlasnie ale nigdzie nie moge znalezc info do jakiej pasty jakie obroty, bo tak to bym sie nie pytał o toTo_mas pisze:nie do maks możliwości polerki ale do max zalecanych przy danej paście

ja po każdej przecieram ! co do obrotów to masz opisane na pastach z tyłu, jak znajdę chwilę to zrobie przykładowe fotom1chal pisze:nawet takie glupie pytanie czy np po pierwszej pascie trzeba wytrzec samochod np. mikrofibrą z tego wszytskiego i dopiero wtedy mozna polerowac kolejna pasta... czy nie trzeba po kazdej tak robic? a moze po jednej trzeba a po innej nie? oczywiscie pytam o 3M
jak CI wygodniejm1chal pisze:1. jak robicie elementy w ktorych nie da się dojechać maszyną? np pod lusterkiem, wewnetrzna strona lusterka, lewa i prawa strona przedniej szyby (bo jest bardzo mała powierzchnia) i pewnie jeszcze kilka innych miejsc.
zedrzesz je, a jak nie to lakier z nichm1chal pisze:2. co z emblematami i napisami na tylnej klapie? mozna jezdzic po nich gabką? czy wlasnie omijać te napisy i robić jakos bokiem gąbki? a jezeli mozna jezdzić gąbką to czy się nie niszczy?
to kup porządną taśmę maskującą lakierniczą mp 3M i nie odpadnie3. czym zabezpieczacie plastikowe elementy? zwykła taśmą malarską? tylko z doświadczenia wiem, ze słabo trzyma, jezeli już się na nią wyjedzie to odrazu odchodzi :/
sposobów jest wiele, ja ranty omijam, dojadę ale staram sie gąbką bezpośrednio po nich nie jeździć, dopiero potem leciutko z mniejszymi obrotamim1chal pisze:4. co z wszelkimi rantami które występują na aucie , jak wiadomo, miejsca które najłatwiej zniszczyć i zetrzeć lakier... czytalem o sposobie klejenia taśmą liniową która ma 3mm np ...zeby ta najgrubsza pasta nie zjechała tych rantów..a póżniej odkleić taśme i nastepna juz np zółta i tak w miare je wygładzi. czy jakies inne sposoby?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości