Pytanie do eksperta:

jak mam silnik 1Z, odnalazłem wtyczkę, ALE mam kompa od AFN z Passka 97rok, jak to połączyć ?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Dzięki.tomek08 pisze:Witam, prawdo podobnie tak samo. Odepnij wtyczkę od ECU i sprawdź czy pod piny 34, 35 i 66 są podpięte kable które idą do tej wtyczki którą odnalazłeś (a raczej tak) jeśli tak to podłączaj i ciesz się tempomatem.
Pozdrawiam.
tak kable od czujnika sprzęgła maja przejście do ECU, gdy pedał od sprzegła jest normalnie na kablu przy ecu jest sygnał- sprawdzałem miernikiem, a gdy wcisne pedał- sygnału nie ma ( rozłącza) więc jest wszystko tak jak być powinno, może coś w bezpiecznikach? ale w sumie gdyby było coś nie podłączone vag by to wykazal a wykazal wąłsnei tylko czujnik sprzegła, nie wiem czy jest to ze soba powiązane, ale nie mam gruszki podciśnienia (tak zwanego akumulatora podciśnienia który występuje w AFN) i nie wiem czy to może mieć związek z niedziałającym tempomatem??tomek08 pisze:Witam, sprawdź czy kable od sprzęgła do ECU mają przejście.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości