Jak bez włącznika to bez, jak wąskie manetki to wąskie. No ja to tak rozumiem

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Piszesz "to rysunek tyczy się chyba podłączania nowej szerokiej manetki pod najstarszą instalację", a ja mam Golfa z 89r. (przejściówkę) i mam stary typ instalacji, a manetki nowego typu. Manetka jest nowego typu. Manetka ma podłączenie jak w manetkach starego typu. Więc z tego co piszesz to rozumiem, że u mnie podłącza się pod piny zegarów, a nie pod skrzynkę. Zgadza się?k0nr4d pisze:Wtyczki do licznika mają wypełnione piny odpowiadające podłączeniu manetki MFA, czyli u Ciebie w czarnej wtyczce piny 12 i 13, w białej 7 i 9. Jeśli te piny są wolne bez kabli, musisz je dołożyć lub kupić wiązkę dedykowaną pod MFA. Jeśli chodzi o różnicę w podłączeniach, to rysunek tyczy się chyba podłączania nowej szerokiej manetki pod najstarszą instalację, w której w skrzynce bezpieczników nie ma odpowiedniego gniazda na wtyczkę nowej manetki. Żeby było jak w orginale, potrzeba u Ciebie manetkę bez awaryjnych, wiązkę manetki do skrzynki i wiązkę licznika z wypełnionymi pinami, które podałem powyżej.
TAZ, możliwe że wkradł się jakiś błąd, dziś postaram się to sprawdzić i skorygowaćTAZ pisze:W rozpisce jest niejasność. Piny 17 i 19 idą w to samo miejsce, a numer 20 nie jest pusty tylko idzie do U1/8
Montowany zamiast śrubki nr 4 na poniższej rycinie?biały lub czarny zakres 0-180*c nr 049 919 563 A Montowany jest w mocowaniu (podstawie) filtra oleju.
czarny 2 stykowy, zakres -25 +40 357 919 379, Montowany fabrycznie w przednim lewym narożniku auta.
dokładknie o tym mowaKudłaty666 pisze:Montowany zamiast śrubki nr 4 na poniższej rycinie?
Kudłaty666 pisze:Jak na rysunku? (trójnik narysowany na żółto):
tak jak mówisz, zeby starczyłKudłaty666 pisze:* Jakiej długości powinien być tej przewód? Domyślam się, że na tyle długi by starczyłale może ktoś montował i pamięta długość?
Kudłaty666 pisze:* Jakiej średnicy powinien być i z jakiego materiału? Ktoś coś wspomniał o zbrojonym wężyku z castoramy, mógłby być?
Kudłaty666 pisze:- Wiązki łączącej manetkę ze skrzynką bezpieczników, podłączaną w miejsce zaznaczone na rycinie?
niekoniecznie, ja nie mialm MFA, a skrzynka jest przygotowana juz przz fabrykeKudłaty666 pisze:- Wiązki łączącej licznik ze skrzynką bezpieczników z wersji w której było fabryczne MFA?
wezyk ja puscilem chyba przez dziure gdzie idzie linka predkosciomierza , a kabelki gdzies nizejKudłaty666 pisze:Którędy najlepiej puścić ten wężyk oraz przewody do komory/czujników?
postaram sie strzelic fote jak to ja wyrzezbiłemKudłaty666 pisze:Czy mógłby ktoś podrzucić fotki jak wyglądają te czujniki już zamontowane? Z dokładniejszą lokalizacją tego czujnik temperatury zewnętrznej
bardzo prawdopodobne , ja jak kupiłem auto to poprzedni wlasciciel wkladal oddzielnie obrotomierz w zegary, bo poprzednio był zegarek, pozniej ja załozylm taki z MFA i wszsytko smigaKudłaty666 pisze:Czy fakt iż zegary działają w 100% (oprócz funkcji mfa. Prędkościomierz, obrotomierz, zegarek itp.) w miejsce gdzie wcześniej był zwykły licznik z zegarkiem może świadczyć, że wiązkę od zegarów do skrzynki mam już prawidłową?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 123 gości